Böcker

Här hittar du snabbt till mina olika böcker. Vill du veta mer om någon viss bok eller provläsa ett kapitel klickar du bara vidare. God läsning!

Och du – om du vill berätta vad du tycker – gå till gästboken och skriv en rad!

Ungdomsböcker
barnkolonin_224.jpg.jpg Vad är det som händer på den gamla barnkolonin? Familjen Frid har just flyttat dit och 14-årige Joel är den förste som upptäcker att allt inte står rätt till.


Läs mer om Barnkolonin

Spännande högläsning
Lyckokakan_224px.jpg Oscars föräldrar är bara såå pinsamma. Pappa kan när som helst brista ut i operasång, till exempel när han följer Oscar till skolan och vill testa akustiken i skolans trapphus. Och mamma älskar att dansa så mycket att hon till och med gör ett försök med hip-hop … när det är skoldisco. Oscar vill helst […]


Läs mer om Lyckokakan

skuggan_i_vaggen_224.jpg Mikaela, som kallas Micke, och hennes mamma har just flyttat in i ett gammalt hus i en by i norr. Här ska allt bli så bra är det tänkt. Men det finns en skugga på den blekta tapeten i Mickes rum …


Läs mer om Skuggan i väggen

vitas_hemlighet_w224px.jpg Vita Olsson bor med sin mamma i ett vitt hus med knottriga väggar. I bottenplanet ligger Pizzeria Amore. Doften av pizza får henne att längta till Italien där pappa bor – pappa som gift om sig med Angelina som bär Vitas lillebror i magen. Åh, vad Vita längtar efter sin lillebror! Men det är något […]


Läs mer om Vitas hemlighet

Böckerna om Fredde, Zacki och Mimmi
bakom-masken-w240px.jpg Första boken om Fredde, Mimmi och Zacki kom i september 2008. ”En av de bättre barndeckarna i år” skrev bloggarna på Textappeal.


Läs mer om Bakom masken

svart-balte-w224.jpg Den andra boken om Fredde, Zacki och Mimmi är ruggigt spännande. Medan björkarna slår ut och allt är så där härligt vårlikt i Göteborg drabbas de tre vännerna av den ena överraskningen efter den andra. Inget är vad det verkar vara, och många verkar ha nära till svek!


Läs mer om Svart bälte

stormens-ogon-w224.jpg I den tredje boken om Fredde, Zacki och Mimmi hamnar de tre vännerna öga mot öga med riktigt otäcka motståndare, samtidigt som stormen drar allt närmare.


Läs mer om Stormens ögon

Böckerna om Kajsa och Johan
ft-w240px.jpg Första boken om Kajsa och Johan. Finns även med titeln ”Kajsa och fågeltjuvarna”. Vann Rabén & Sjögrens barnbokstävling 1999.


Läs mer om Fågeltjuvarna

kd-w240px.jpg Andra boken om Kajsa och Johan, och en massa kanelbullar! En spännande och rolig pusseldeckare som utspelas under en snöig Lucia-helg.


Läs mer om Kalla diamanter

ml-w240px1.jpg Tredje boken om Kajsa och Johan. Vad är det för mystiskt ljus som svävar omkring ute i skogen? Vem skickar de otäcka hotbreven? Och eldsvådorna – är det någon som tänder på? Det döljer sig mer under ytan i farmors by än Kajsa och Johan kunde ana.


Läs mer om Misstänkt ljus

dgg-w240px.jpg Fjärde boken i samma serie. Den här gången reser Kajsa till Västerbotten med sin mamma som är uppvuxen där. Kajsas sysslingar har en spännande hemlighet. Det har med den gamla guldgruvan att göra.


Läs mer om Det glömda guldet

fa-w240px.jpg Femte och sista boken i serien om Kajsa och Johan. De reser till Spanien. Istället för sol- och badresa blir det en jakt på en konsttjuv som verkar nästan osynlig. I mörka katedraler, på kamelryggen och klättrande bland hamnens båtbryggor en stormig kväll söker de den skyldige.


Läs mer om Falska ansikten