• Hoppa till huvudinnehåll
  • Skip to secondary navigation

Kerstin Lundberg Hahn

Författare

  • Hem
  • Om mig
    • Vem är jag?
    • Vanliga frågor
    • Priser och utmärkelser
    • Bildgalleri
  • Besök
    • För 6-9-åringar
    • För 8-12-åringar
    • För högstadiet
    • För pedagoger
  • Blogg
  • Kontakt
  • International
  • Barn/ungdom
    • Tidens väv
      • Kolvinge
      • Valablod
    • Min hemliga tvilling
    • Pojken från längesen
    • Barnkolonin
    • Lyckokakan-serien
      • Lyckokakan
      • Mandelhjärtat
    • Skuggan i väggen
    • Vitas hemlighet
    • Backlist
      • Innan helgen är över
      • Drömbärarna
      • Böckerna om Fredde, Zacki och Mimmi
        • Bakom masken
        • Svart bälte
        • Stormens ögon
      • Böckerna om Kajsa och Johan
        • Fågeltjuvarna
        • Kalla diamanter
        • Misstänkt ljus
  • Lättläst
    • Fröken Spöke
      • Lyssna på Fröken Spöke
      • Fröken Spöke på andra språk
      • Ny Fröken Spöke!
    • Typiskt Tobias
      • Tobias på andra språk
    • Nora
      • Det brinner, Nora
      • April, april, Nora
    • Skräck
      • Det som lever under oss
      • Den som vaktar gården
    • Lättläst vuxna
  • Noveller mm
    • I väntan på bussen
    • När kylan kommer
    • Det som existerar
  • Facklitt
    • Strategier för läsförståelse
  • Alla böcker
  • Books in English

Jiaozi – mums!

Det är ett nytt år nu, nämligen kaninens. I Kina har de bränt av fyrverkerier för miljoner och festat runt och spelat mah jong och umgåtts och … ätit jiaozi. Kärt barn har många namn. I väst kallas de ofta ”dumplings”, dvs degknyten. Men egentligen är det inte svårare att säga jiaozi, det är bara att vi är ovana vid att tolka stavningen.
Men prova att säg ”djao-zhö”. Inte svårare än ”dam-plingz”. Eller?

Det är traditionell kinesisk mat, från norr till söder, med lite variation på tillagning och innehåll, men att de ska ätas runt nyår lär ha med önskan om ekonomisk välfärd att göra. Halvmåneformade som de är (om man får till dem 😉 så liknar de gammaldags mynt.

Jag har lagat idag. Det blev så här:

Bakning pågår …


Och så steka och bräsera …

Så nu kan jag se fram emot ekonomisk välgång resten av året?

Skönt att veta 🙂

Copyright © 2025 Kerstin Lundberg Hahn · Producerad av Webbverkstaden.com · Logga in