Vårgårda: Ur verklighet & fantasi

Publicerat den 21 mars 2011 kl.14:50

Under vårterminen har jag varit inblandad i ett längre skapande-skola-projekt i Vårgårda. Två skolor kör parallella skrivprojekt med 4:or t.o.m. 6:or. Det är jättekul.

Jag har lagt upp mitt arbete lite annorlunda än tidigare skrivarverkstäder. Dels för att alla elever ska få skriva flera olika texter, både längre och kortare, dels för att jag vill låta dem fiska idéer både direkt ur verkligheten och skriva mer fantasibetonat. Och vilka stories jag får läsa:

Mamman som simmade för livet undan en haj, killen som cyklade hem till mormor längs motorvägen, varför man inte ska köra gräsklipparen genom brännässelsnåret, hur man fångar grisar på rymmen … och så på det: spökhistorier, berättelser om övergivna katter, spänningsnoveller.

Ja, jag säger bara det. Bäva månde Vårgårda inför alla skrivartalanger på Kesbergsskolan och Vårbergsskolan. Här kommer en kort bildkavalkad från senaste mötet. Fotograf: Carola Gustavsson

Etiketter: ,

Skriv nåt här!