Vad gör de i lärarrummet?

Publicerat den 31 mars 2010 kl.21:26

Har ni någonsin undrat vad lärarna egentligen gör i lärarrummet? Efter förra veckans intensiva litteraturvecka i Göteborg tror jag det är dags att avslöja svaret … Men först lite om vad vi gjorde i klassrummen.

Förra fredagen avslutade jag alltså min del av den officiella litteraturveckan i Göteborg genom att besöka Dalaskolan. Där hade jag turen att få en hel dubbeltimme med var och en av fyrorna. Med så pass lång tid hinner man både svara på frågor, resonera en hel del om hur man bygger upp en spännande berättelse, och dessutom hitta på en egen ihop.

Båda klasserna var fantastiskt fantasifulla! Jag blev själv så uppspelt att jag råkade lämna handskarna i lärarummet, och sedan glömde jag helt att ta fram kameran. Först när jag var på väg iväg från skolan kom den fram, och då blev det ett porträtt av Dalaskolan i Dis:

Dalaskolan

Och vad tror ni hände i lärarrummet mellan lektionerna? Jo, vi fikade: Chokladtårta med vispgrädde OCH små godisägg till.

Detta är vad lärarna i alla lärarrum gör på alla raster! Så – nu är det sagt.

Etiketter:

En kommentarer till “Vad gör de i lärarrummet?”

  1. Det är väl det jag alltid har misstänkt ! 🙂

Skriv nåt här!