Tio kvinnor och en roman

Publicerat den 8 mars 2010 kl.9:38

Åh, vad jag gillar min bokcirkel!

I fredags träffades vi hemma hos Karin efter att ha läst Sara Stridsbergs ”Drömfakulteten”. Alla hade valt ut ett citat, vilket som helst, av vilken anledning som helst – vackert, förbryllande, meningsbärande – och så läste vi upp och pratade.

Vi liksom söker oss fram genom texten med hjälp av citaten. Det blir ett pussel av associationer, tankar och åsikter. Funderingar väcks och växer och rätt vad det är hör man sig själv säga något alldeles nytänkt.

Alla gjorde tummen upp för Stridsbergs roman, samtidigt som vi hade spännande diskussioner om samhällsstruktur, individualitet, galenskap, kvinnorörelsens historia och framtid. Tänker inte ens försöka sammanfatta. Det får bli ett av citaten:

Lena_o_Annette
Lena och Annette bläddrar efter citat

”COSMO: Kvinnors uppgift är att forska och upptäcka världen, att lösa problem och uppfinna och skoja och göra musik, att skapa en magisk värld.” (sid 304)

Att vi dessutom äter gott är förstås en bonus. (Tack Karin!)

Ett annat citat, som jag inte hittar i skrivande stund, handlade om att ”fortsätta fucka upp”. Med anledning av det funderar jag på om det är mest passande att visa vilken fin efterrätt Karin hade gjort, eller vad vi gjorde med den …

Kakan_före
Före …

Kakan_efter
Efter …

Etiketter:

En kommentarer till “Tio kvinnor och en roman”

  1. Det där citatet med ”fucka upp” – var det inte något om att det enda man (som kvinna(sic!)) kunde göra var att fortsätta fucka upp strukturerna? Blir detta att äta gott i goda kvinnovänners lag då en solidarisk handling för andra kvinnor? Hoppas det, kändes så!

Skriv nåt här!