Spöke i Karlskoga?

Publicerat den 8 november 2012 kl.15:05

Åh, jag har det riktigt roligt i Karlskoga. Igår kväll fick jag smita in på en repetition av Hemsöborna som har premiär 17 november. Här en bild från teatern där man anar affischen genom glasblänket.

Men vad är det för ett spöke som står på en pall inne i foajén?

Och vinterns första snö, för min del, fick jag se i Granbergsdal en bit ute på landet. Titta! Det är inte mycket, men det ÄR snö:


Inte långt från Granbergsdalskolan låg den här hyttan. Inet undra på att eleverna i 5-6:an var begivna på spökhistorier …

Ja, och inne i centrala Karlskoga har jag sett självaste Alfred Nobel. Det är sant. Han satt på turistbyrån och drack kaffe. En trappa ovanför turistbyrån ligger bibblan. Där ska jag hålla skrivarkväll i eftermiddag.

I trapphuset utanför bibblan hänger ”Krickes klocka” – se länk här. Handmålade siffror, snirklig utsmyckning. Den kunde lätt ge upphov till en spännande berättelse. Tänk om det är något magiskt med den klockan, liksom. Den ser magisk ut.

Här en bild på Sylwia från Biblioteket och Eva från Kulturskolan. Tack för trevligt sällskap!!

Etiketter: , ,

2 kommentarerer till “Spöke i Karlskoga?”

  1. Sylwia Rakowska
    8 november 2012 kl. 19:29

    Jag bockar och bugar, mitt bibliotekariehjärta sjunger av ren fröjd denna mörkaste av mörka novemberkvällar. Tack Kerstin för att du så generöst och lyhört strösslat inspiration, läslust och skrivarglädje över Karlskogas femmor och undertecknad. Önskar dig allt gott och ser med spänning fram emot dina framtida böcker. /Sylwia

  2. Jag bockar själv där jag nu sitter på tåget hem. Tack för roliga dagar! 🙂 Kerstin

Skriv nåt här!