Snöyra och magi

Publicerat den 25 november 2010 kl.8:54

Askim, tisdag:

Snön yr och bilar utan dubbdäck sladdar fast i uppförsluten. Vinden biter vasst genom jeansen. Jag besöker Askims Montessoriskola och kör två berättarverkstäder med ettorna. Det blir magiska sagor om levande snögubbar.

På vägen hem köper jag surdegsbröd på Brödhuset. Livet känns fint.

Mölltorp, onsdag:

Hästar hukar i snöyran bakom en ladugårdsvägg. Landsvägsbussen plöjer genom cappuccinofärgad saltmodd. Jag besöker Mölltorpsskolan och träffar ettor, tvåor och treor. Vi pratar bland annat om rädslor, monster och vikten av svaghet.

Jag får kålpudding till lunch och hembakt sockerkaka till eftermiddagskaffet.

Inne på personaltoan hänger ett citat av HC Andersen:
”Livet är fullt av mirakel, men vi är så vana vid dem att vi kallar dem vardag.”

Etiketter: , ,

3 kommentarerer till “Snöyra och magi”

 1. Hej Kerstin!
  Jag var med när du var i trean, jag är lärarstudent och går min sista termin. Det du gjorde i klassrummet var trollbindande även för mig. Barnen var eld och lågor, vi höll på och skrev om stenåldern men efter ditt besök ville jag bara säga skit stenåldern vi skriver deckare…
  Ville bara säga att det var en underbar lektion du hade med eleverna och med oss vuxna.
  Hälsningar Helene

 2. Hm, hukande hästar och landsvägsbuss… Jag tänker på ”frusna drömmar till stadspuben i Luleå…det är då som det stora vemodet rullar in…”

 3. Helene – tack för dina snälla ord! Det blev jag jätteglad att höra!
  Pia – Monica Törnell var ju en fin association. Den låten minns jag med ett mmm! Å andra sidn var det inget vemod över hästarna och landsvägsbussen. Det var mer liksom … fint 🙂
  /Kerstin

Skriv nåt här!