Smussla med böcker

Publicerat den 5 maj 2010 kl.11:09

Det damp ner ett roligt förslag i cyberspace: Ge bort en bok till någon du inte känner på Världsbokdagen.

Jag älskar sådant. Klart jag ville vara med! Man skulle ta en bok som man läst och gillat ur sin bokhylla, skriva på försättsbladet något i stil med: Varsågod på Världsbokdagen. Jag gillade den här boken. Behåll den, läs den, skänk den vidare.

Och sedan kom det roligaste av allt – att lämna den på någon allmän plats där den kunde hittas av någon annan: en buss, ett café, ett väntrum … Jag kände mig som en hemlig agent på hemligt boksmugglingsuppdrag. Nästan i alla fall.

Den 23 april, Världsbokdagen, var jag på skolbesök i Lund. Jag valde att lämna boken inne på personaltoaletten. Och här är bildbeviset:

ge_bort_bok

En kommentarer till “Smussla med böcker”

 1. Hihi!
  Jag la en bok (Dårfinkar och dönickar, av Ulf Stark) på bussen och det var inte så lätt faktiskt. Det fick ju inte bli så att någon kom springande efter mig med boken, den som jag ”glömt”…
  På kvällen hade jag med mig gåbortsbok ( När kommer bussen, av han, och nu har jag glömt namnet, som fick Almapriset för några år sedan? Kadång-kadång?)till vännerna när vi hälsade på. Det var ganska tydligt att de vuxna gärna hade velat ha en vuxenbok också, men det fick de inte!
  Själv fick jag ingen heller.
  Men jag fick läsa för kompisbarnet!
  Kadång,kadång!

Skriv nåt här!