Sju ögonblick i Kina

Publicerat den 23 november 2010 kl.20:40

Jo, jag har varit ute och rest. Därför har det som sagt inte hänt mycket på bloggen. Det funkade inte att blogga från Kina, visade det sig. Och hur i all sin dar sammanfattar man tre veckor i Kina så här i efterskott?

Det får helt enkelt bli sju ögonblicksbilder:


Så här vackert är det faktiskt på sina ställen. Otroligt, va? Rena sidenmålningen. Yangshuo heter platsen.


Och så här grönt.


Och så här svårbegripligt.


Och lite kylslaget vid Ping Ans terrassodlingar. Ute är +12 okej, men inne på hotellrummet …
Och så här mycket moppar, i alla fall i de mindre städerna, där bilarna (ännu) inte tagit över.
Och så här klokt formulerat. You have to know!
Och så här bambuigt.Efter tre veckor i Kina avslutade vi med lite slapparliv i Thailand. Där passade jag på att göra mitt mest långväga författarbesök någonsin. Träffade låg- och mellanstadieleverna på svenska skolan, Koh Lanta. Mer om det en annan dag.

Nu är det arbetsvardag igen. Snö och is utanför knuten och en rad författarebsök och workshops före jul. Jag ska försöka varva bloggande från här och nu med ytterligare ett par glimtar från resan de närmaste dagarna.

Men nu måste jag gå och lägga mig. Klockan är halv nio i Västra Frölunda, men halv tre på natten i Thailand, och tidsskillnaden gör sig fortfarande påmind.

God natt!

Etiketter:

4 kommentarerer till “Sju ögonblick i Kina”

 1. Jag sökte bland Folkuniversitetets kurser till våren men det verkar inte bli någon fortsättningskurs ”barn & ungdom” förrän nästa höst. Trist, jag gick och laddade! Men jag pluggar skrivande på distans även i vår så nog får jag skriva alltid. Har precis läst ”Vita”, än så länge bara för mig själv. Det är en vädligt fin berättelse!

 2. Underbart med bilder och tankar från Kina och Thailand – faktiskt de två länder jag har besökt flest gånger och har de starkaste känslorna för. Människornas vardag är så olik vår, och ändå är deras prioriteringar när det gäller vad som är viktigt i livet så lika våra!

  När vi ses nästa gång Kerstin vill jag gärna köpa ett par julklappsböcker! Vi hörs, Åsa

 3. Hej Ann-Charlotte!
  Nej, FU gjorde bedömningen att det är bättre att vänta med fördjupning till hösten, så ladda på! Och känner du ngn som kan vara intresserad av grundkursen så börjar det en ny omgång i februari.
  Kul att du gillade Vita!
  🙂 Kerstin

 4. Härligt Kerstin. Blir väldigt sugen på Kina. Också här råder Jetlag och annat efter Thailandsbesök, vi måste ha missat varandra precis på flygplatsen 🙂

Skriv nåt här!