Mer om högläsning

Publicerat den 22 mars 2010 kl.11:03

Jag har varit ledig. Åkt skidor och vilat. Inte bloggat. Ägnat mig åt egen läsning och högläsning. Vi håller på med ”Det blåser på månen” av Eric Linklater. Läste den aldrig som barn. Vilken tur att man får en chans till som förälder!

Förra inlägget om högläsning (9 mars) fick många kommentarer. En av dem var ett boktips (tack, Pia!). Inger Hasselbaum, barnbibliotekarie i Linköping, har valt ut och kommenterat mer än 450 titlar, och samlat boktipsen i ”Att läsa högt – viktigt, roligt och härligt!” (BTJ Förlag)

attlasahogt

Den ska jag genast beställa från biblioteket.

Och om jag ska påbörja en egen högläsningsfavoritlista, så vet jag vilka som hamnar överst: Böckerna om Sandvargen av Åsa Lind. Det avsnitt vi på begäran läst om allra flest gånger är ”Skärp dig!” ur bok nr 2, ”Mera Sandvargen”.

Vilka är dina högläsningsfavoriter?

Etiketter:

En kommentarer till “Mer om högläsning”

  1. Ja men, se där!

Skriv nåt här!