Lyckokakan

Oscars föräldrar är bara såå pinsamma. Pappa kan när som helst brista ut i operasång, till exempel när han följer Oscar till skolan och vill testa akustiken i skolans trapphus. Och mamma älskar att dansa så mycket att hon till och med gör ett försök med hip-hop … när det är skoldisco. Oscar vill helst sjunka genom jorden. Åh, vad han önskar att de inte höll på så där, att de var mer normala, mer vanliga, som han!

Så en kväll går de på Kinarestaurang och Oscar får en lyckokaka. På den lilla lappen i mitten står det: Uttala din högsta önskan så blir den sann. Oscar ser chansen att förändra sina föräldrar till det bättre, men något går på tok. Om man ska önska sig saker måste man tänka sig noga för vad man säger.

Visste du att:
Man kan göra sina egna lyckokakor. Det är kul och lätt. Men man måste jobba snabbt när kakorna kommer ut ur ugnen. Därför är det bra om man är minst två stycken som hjälps åt. Börja med att skriva lyckomeddelanden på lagom stora remsor. Följ sedan instruktionerna i något lämpligt recept, till exempel det här:
Recept på Lyckokakor

Sagt om boken:
”Lyckokakan är både humoristisk och trovärdig. Den handlar om pinsamheter men samtidigt finns plats för goda skratt och riktig, härlig vänskap. Detta är en bok som gör mig varm om hjärtat.”
(Kerstin Hagstrand-Velicu, BTJ)

”Lyckokakan är en härlig feel-good-bok med en stor näve humor. Jag skrattade högt flera gånger när jag läste boken. Och det händer inte så ofta. Se upp för lyckokakor. De kan ha en förödande effekt. Maria Nilsson Thore har gjort de fina och roliga illustrationerna.”
(Annika Edlund, Barn- och ungdomsbokbloggen)

Lyssna på ett smakprov, inläst av författaren: Bokpuffen Lyckokakan