Lager på lager

Publicerat den 2 mars 2010 kl.11:17

Jag tycker det här är så fint! Bo R Holmbergs och Katarina Strömgårds grafiska ungdomsroman ”Eddie Bolander & jag”, om killen som sitter på glasverandan hemma i Ö-vik när telefonen ringer. Det är hans pappa, Eddie, som han inte sett på 8 år:

eddie_b_uppslag

Och så är Katarina Strömgårds fina bilder där och visar på ett sätt som ord inte kan hur 10-åringen inne i honom finns där samtidigt. Den han var när farsan stack.

Det är liksom stream-of-consciuosness i lager på lager: Ord och bild. Bild och bild.

Nu har jag fått en påminnelse från biblioteket att jag måste lämna tillbaka ”Eddie Bolander”. Okej, då …

Förresten – hur ska man bära sig åt för att få vuxna att läsa vissa böcker som står på ungdomshyllan? Eller bland bilderböckerna? Eller på barnavdelningen?

Etiketter: ,

6 kommentarerer till “Lager på lager”

 1. Hej Kerstin, du ser ut att ha en del att berätta för dina fans! Trevligt foto på dig också. Du ser ut som en skarp men sympatisk författare 🙂
  Hej, hej.
  /Pia

 2. Hej Pia!
  Det gillar jag – skarp men sympatisk 🙂 Bättre i den ordningen än omvänt, tror jag.
  Och så är det spännande att ha börjat blogga. Får väl se vart det tar vägen.
  🙂 Kerstin

 3. Länge tänkt låna Eddie Bolander, nu blir det av, den fanns t.o.m inne på ett bibliotek nära mig.

  Såg dessutom att alla dina böcker verkar finnas där också!

  Är annars En Stor Morell fan! Äger alla sju……:-)

 4. Har faktiskt bara läst en Morell-are, men den har verkligen stannat i minnet – mycket för Norrlandsskildringen, tror jag. Min ”Norrlandsbok” är ”Det glömda guldet” – alla miljöer plockade från Boliden-trakten där jag har mina rötter och tillbringade varenda sommar som barn.

 5. Kan de läsas fristående dina böcker? Det glömda guldet verkar ju vara bok nr 4…..

 6. Ja, de kan läsas fristående.
  Sedan är det många som tolkar miljöerna i de första tre böckerna som Norrland också – men lika många som är övertygade om att t.ex. caféet i bok 2 ligger på Hisingen eller på Söder … Det är bara i Det glömda guldet som det är uttalat Norrland 🙂

Skriv nåt här!