Jättemålningar

Publicerat den 12 april 2010 kl.22:38

En gåva: Att få bli alldeles mjuk i hjärtat inför 7-åringars genialitet.

Jag träffade en grupp ettor i Kungälv idag och körde en timslång berättarverkstad. Vi började med något så vardagligt som att prata om olika sorters skor. Ja, ni vet – nya, fina inneskor med små blommor på, fotbollsskor med dubbar, svarta klackskor – sådana viktiga saker som man går och tänker på.

Efter ett tag gled vi över i sagostämning och det visade sig att den som hade de gröna gummistövlarna var en jätte med grönt ansikte och illrött hår. Ur dessa gummistövlar växte fram fantasin om en jätte, och en hel saga om honom.

De sista 20 minuterna av passet ägnades åt bildskapande, och en tjej ritade resolut den här jättebilden.

jatte_1
Vilken jättemålning!

Att skapa berättelser ihop med barn är ett äventyr. När det blir som bäst så sitter de i en ring med lysande ögon och hjälper mig att återberätta sin egen saga, praktiskt taget ordagrant. Det är magi, och jag blir förtrollad.

jätte_2

Etiketter: ,

4 kommentarerer till “Jättemålningar”

  1. Vilken fin blogg du har, Kerstin! Och kul att se vilka böcker du läser, bra idé.

  2. År det kanske så att det roligaste med alltihop är just att träffa ungarna, och det är DÄRFÖR vi skriver, inte tvärtom?
    I alla fall hör det ihop, olika delar av samma roliga, roliga jobb:)

  3. Ser roligt ut! Jag blir sugen både på att ha workshopen och att vara med i den! 🙂 Kul idé med böcker du läser tycker jag också, krävs ju att man läser en del för det ska vara någon vits, annars hade jag nog snott det.

  4. Jo, berättarverkstad med 6-7-åringar är jättekul, och alltid lite pirrigt eftersom jag aldrig vet vad det ska bli. Att släppa kontrollen, samtidigt som jag faktiskt håller i trådarna = äventyr!
    🙂

Skriv nåt här!