”Jag vill fråga hur det känns”

Publicerat den 7 oktober 2010 kl.12:14

Jag var på Rydskolan i Skövde härom dagen. Jättetrevligt besök! Jag fick träffa fyror och femmor och alla hade läst någon bok om Fredde, Zacki och Mimmi. På lunchen hamnade jag vid samma bord som ett gäng tjejer i femman. Vi åt ris, kyckling och currysås (och de små broccolibuketterna var perfekta!), och pratade lite om allt möjligt.

På något sätt kom vi in på figurerna i boken. Jag tror det var för att en av tjejerna frågade:
”Du, den där Fredde … han har det inte så bra hemma, va?”

Det är ju viktigt att personerna i boken känns som på riktigt, och efter ett tag var vi inne på vilken av personerna de skulle vilja träffa i verkligheten, och vad de skulle säga då. Ett par av svaren skrev jag snabbt ner på baksidan av ett kvitto:

Till Fredde: Hur kändes det att smyga ner i judolokalen när du förstod att det hade varit inbrott?
Till Zacki: Hur känns det att bli utsatt och retad bara för att man är den man är?


Mitt lunchsällskap och jag gick en sväng till bibblan också. På lapparna står namnet på deras favoritfigurer.

När jag hoppade på tåget hem mot Göteborg igen var jag så glad för det där. För att möta en annan människas liv i en bok kan ju faktiskt göra ens eget liv rikare.

Etiketter: ,

2 kommentarerer till “”Jag vill fråga hur det känns””

  1. Hej Kerstin!
    Boken om Vita har kommit, tack! Jag ser fram emot att läsa den för storebror. Det var en inspierande författardag … nu funderar jag på att teckna serier 🙂

    Ann-Charlotte

  2. Hej Ann-Charlotte!
    Hoppas ni gillar den.
    🙂 Kerstin

Skriv nåt här!