Inspiration i Falkenberg

Publicerat den 14 oktober 2010 kl.13:47

I tisdags afton var jag inbjuden till Falkenberg för att hålla ett inspirationsseminarium för 30-talet pedagoger. Eftersom jag verkligen, verkligen tror på devisen ”learning by doing” lät jag dem prova på några av mina favoritövningar som jag brukar köra med 10-12-åringar, i form av kortskrivövningar, visualiseringar och gemensamt påhittande.


Tre glada pedagoger jobbar med att gestalta känslor i ord.

Jag passade också på att berätta hur jag jobbar med att skapa berättelser muntligt med yngre barn, och lät dem titta i detalj på hur en sådan skapande session kan gå till. Det var glada miner hela kvällen, och det är ju så där med inspiration mellan människor – när det funkar så flödar den åt båda hållen.

Med andra ord kände jag mig både glad och inspirerad när jag körde hem på kvällen.

2 kommentarerer till “Inspiration i Falkenberg”

  1. De deltagare vi har pratat med tyckte Kerstins besök var mycket, mycket bra. De hade en riktigt kul eftermiddag och hade massor av användbara idéer med hem.
    Det är kommunens skolbiblioteksprojekt som gjorde Kerstins besök möjligt. Vi svarar gärna på frågor och är alltid öppna för diskussion kring projektet och vårt arbete i det. Ni hittar en länk via http://www.falkenberg.se/bibliotek

    Lotta & Cinna

  2. Kul det låter!
    /pia

Skriv nåt här!