Heja Bosse!

Publicerat den 5 december 2010 kl.14:59

Jag har sagt det förut och nu upprepar jag det igen. Jag älskar min bokcirkel! Vi kallar den Bo. Bo Cirkel. Och vi känner honom så väl vid det här laget att frågan liksom är: Ska du med till Bosse på fredag?

I fredags träffade vi Bosse hemma hos Britt. Jag hade glömt kameran så jag kan inte visa med vilken pondus den härligt voluminösa, svarta katten hade lagt beslag på den fåtölj där jag tänkte sätta mig. (Men jag lyfte ner honom försiktigt, och smuttade på glöggen.)

Sedan pratade vi Vargas Llosa och som något slags motpol ”Vänta, blinka” av Gunnhild Öyehaug – norsk debutant. Och så åt vi lasagne och genomförde Bo Cirkels julritual, som jag härmed vill rekommendera: Alla tar med sig en bra, begagnad pocket, inslagen i julpapper förstås, och så får man en julklapp.

Titta vilken tur jag hade:


”Den blinde mördaren”, Margaret Atwood

Min julklapp till mina läsare kommer på Aktuelltsidan imorgon. En nyskriven deckargåta med Fredde, Zacki och Mimmi. Vem löser mysteriet först – läsaren eller de julgodissugna huvudpersonerna?

Tack för i fredags, Britt. Och heja Bosse!

Etiketter:

5 kommentarerer till “Heja Bosse!”

 1. Britt Klintenberg
  6 december 2010 kl. 16:57

  Ja, visst är det härligt med bokprat och alltid lika kul att träffa Bosse! Tack för den kärleksfulla beskrivningen av Musse som ärligt talat är en alldeles för fet katt med sina 8 kilo, men som författare är du förstås en fena på såna fyndiga omskrivningar.

 2. Fast julpappret fick du väl fantisera ihop själv…

 3. Bosse, Musse och Tomtenisse … tänk att livet kan vara så fullt av mysigheter.
  🙂 Kerstin

 4. Kan bara hålla med allt som sagts om Mr. Bo!

  Till veckan kör jag deckargåtan med mina sexor och sjuor – ska bli spännande!
  Försökte lösa mysteriet på spårvagnen hem idag. Kollade alldeles nyss del 3 (som kom idag) och insåg att jag misstänkte fel person – hoppsan!

 5. Lyckades jag lura dig, Annette? Härligt!
  🙂 Kerstin

Skriv nåt här!