Hej och välkommen

Publicerat den 23 februari 2010 kl.14:08

Jo, nu börjar jag blogga. Vi får se vad det blir. Lite spridda anteckningar i ord och bild om vad jag gör, platser jag besöker, saker jag ser och tänker på. Böcker, förstås.
I januari var jag i Umeå. Passade på att besöka fina Bokcafé Pilgatan, som ligger på just Pilgatan. Förutom att soppan var god och sällskapet trevligt (tack, Annika) så blev jag överförtjust i dörren till rummet med barnlitteratur. Kolla här:

knacka-pa-dorr

Vilken hyllning till Anna-Clara Tidholms ”Knacka på” – en genialisk bilderbok som ju verkligen utnyttjar själva den bläddrande delen av läsandet. Jag älskar den. Dessutom var dörren så … behändig. Den blåa, lilla kunde öppnas separat och passar perfekt för små människor. En dörr in till böckerna.

Bokcafé Pilagtan ser ut så här:

bokcafe_pilgatan

Det var för övrigt 20 minusgrader.

Etiketter: ,

3 kommentarerer till “Hej och välkommen”

  1. Jag vill åka till bokcafé Pilgatan med en gång! Och ta med mina tre barn bokstavligen in i sagans värld genom dörren ”Knacka på!”. Måste kolla igen vilken stad det låg i…

  2. Umeå alltså. Jag kommer. Bara frågan om när.

  3. Jo, Maria. Knacka-på-dörren på Bokcafé Pilgatan är genialisk!

Skriv nåt här!