Gästbok

Min gästbok är inte längre aktiv  – tack till alla som ni som har skivit här!

148 kommentarerer till “Gästbok”

 1. Hej du nyfikna!
  Just för tillfället har jag inte planerat någon fortsättning på Stormens ögon. Frågar du möjligen eftersom en av skurkarna kommer undan?
  Det är ju synd att han gör det, men samtidigt kanske mer realistiskt?
  Hälsningar
  🙂 Kerstin

 2. Hittade hit av en slump mer eller mindre och jag vill bara säga att din sida är kanonfin och dessutom fick jag mycket inspiration till mitt eget skrivande genom att läsa dina skrivartips. Släpper nämligen snart min allra första roman.

 3. Kul att du gillar sidan. Och grattis och lycka till med romanen!
  På språng/Kerstin 🙂

 4. Heej!!

  Jag älskar att läsa böcker men jag har inte läst så många som du har skrivit!! Alla elever på Hisingsstorpsskolan älskar dina böcker!!
  Du var hos oss i 5:an på våren och Jag hoppas att du kommmer nästa vår också hos oss i klass 6!!
  Jag hoppas att det kommmer flera böcker som du har skrivit!!

  God Jul och gott nytt år Kerstin!!

  Med Vänliga Hälsningar Lisa

 5. Hej Lisa!
  Tack för hälsningen. Hälsa dina kompisar på skolan, och missa inte deckargåtan som nu i december ligger här på hemsidan, under Aktuellt. Den är både julmysig & klurig!
  God jul!
  Kerstin 🙂

 6. Hej jag gilla rdin sida!! den är jätte fin!!! håller du på med en ny bok?? Bara undrade har läsit alla dina andra böcker och alla dom är skit bra!!!

 7. Hej du!
  Vad glad jag blir för att du tycker om böckerna! Och nog håller jag på med något nytt, men det är långt ifrån klart och därför lite ”hemligt”. Ha det så bra!!
  🙂 Kerstin

 8. Tilda, Nora, Emmelina, Emma
  5 mars 2011 kl. 18:07

  Hejsan!
  Vi fyra tjejer som går i 6a på Asklandaskolan.
  Vi tycker dina böcker är jätte bra! Själv håller vi på att skriva på en egen bok. Vi har lite frågor om hur man gör och sånt…vi är väldigt tacksamma för svar!
  1. Hur skickar man in det man har skrivit till ett bokförlag?
  2. Vilket bokförslag rekomenderar du?
  3. Kan man ha en egen illustratör, för det har vi (Emma)?
  4. Är det stor chans att våran såkallade bok, kan bli en riktig bok om kan säljas?
  5. Skriver man bara all text på datorn, A4 papper? Så blir det mindre sidor sen, som en riktig bok?
  6. Hur många boksidor blir ett A4 papper på datorn?
  7. Får man bestämma hur stor boken ska vara?

  Som sagt vi är jätte tacksamma för svar!

  MvH/ Björns 3 skuggor författarna!

 9. Hejsan ni fyra!
  Jag minns när jag träffade er och jobbade med skrivande förra året på Asklandaskolan. Vad KUL att ni håller på och skriver en egen bok. Jag minns mycket väl de böcker jag skrev när jag var i er ålder. Då fanns det ju inte ens datorer så jag satt och skrev ut noggrannt på skrivmaskin och sedan lät jag min pappa kopiera på sitt jobb så att det blev flera ex, och så målade jag egna omslag. Jag har kvar de där böckerna, och jag tror mig veta att de var början på mitt författarjobb!
  Med det vill jag uppmuntra er att fortsätta och ha väldigt roligt, och samtidigt inte hänga upp er på om det blir publicering hos ett förlag eller inte. Det ÄR inte det viktigaste, men jag ska i alla fall ge mig på att försöka svara.
  1. Adresser till bokförlag hittar man på internet. De största barn- och ungdomsboksförlagen i Sverige är Rabén & Sjögren, Bonnier Carlsen, Opal, Alfabeta … men det finns många fler. Man kan ju kolla på biblioteket och sedan söka adresserna.
  2. Jag vet att det är väldigt, väldigt ovanligt att förlag ger ut böcker skrivna av barn. Jag känner till ett par fall där manus skrivna av 15-16-åringar har kommit ut, men det är som sagt ovanligt. Jag skulle råda er att hitta ett ANNAT sätt att ge ut er bok.
  3. Om man struntar i de etablerade bokförlagen kan man ju göra precis som man vill och ha egen illustratör (vad kul det låter!!)
  4. Man kan göra en ”riktig” bok utran att blanda in ett barn- och ungdomsboksförlag.
  Antingen fixar man helt själv med egna datorutskrifter (prova att skriva ut 2 sidor per ark när ni gör utskrifter så blir sidorna mindre och mer lika en bok) och sedan pysslar ni ihop omslag och häftar. Det finns säkert många i er närhet som vill köpa en sådan egenhändigt skapad bok!
  Den andra möjligheten är att skapa boken genom ett s.k. print-on-demand-förlag. Då behöver man nog någon vuxen som hjälper till vid datorn. På vulkan.se kan man göra sin egen bok utan kostnad, men sedan när man ska köpa den får man betala. Ta hjälp av någon vuxen och kolla vad som gäller.
  5. Det beror på förlaget. Etablerat förlag – de fixar hela sättningen av texten. Jag bara skickar dem ett worddokument. Print-on-demand – jag tror man behöver göra en del av sättningsarbetet själv, men vet inte riktigt. Sättning betyder alltså den där processen när man bestämmer hur stor boksidan ska vara, hur mycket text som ska finnas på varje sida, var eventuella bilder ska ligga etc.
  6. Beror på hur stor text man väljer, och hur stort avstånd mellan raderna. Om ni kollar på lättlästa böcker och jämför med ungdomsromaner så ser ni att det kan variera jättemycket.
  7. Som sagt – om man fixar boken själv så kan man bestämma allt. Och även om resultatet inte blir som en biblioteksbok så har man fått glädjen i att göra själva fixet, och jag lovar att det är kul! På min tid sålde jag mina böcker till släktingar för några kronor. En gång låg jag på sjukhuset i Umeå för en operation och jag minns att sjukhusbibblan/lekterapin som de hade där för barn och ungdomar som låg på sjukhus KÖPTE ett ex av mig och hade där så att andra kunde läsa också. Det kändes otroligt stort!
  Tack till sjukhuset i Umeå!

  Hoppas ni känner er peppade att fortsätta. Som sagt – det viktigaste och roligaste med bokskapandet är nog, trots allt, själva skapandet!!
  Kram till er all fyra!
  🙂 Kerstin

 10. Stjärnorna 2-3a Buråsskolan
  6 april 2011 kl. 12:32

  Hej Kerstin!
  Kommer du att skriva den där trollboken, vi är spända på en ny bok. Dina böcker är så bra, vi har börjat läsa en ny nu. Det är Bakom Masken. Det var synd att Mimmis mamma ramlade av cykeln. Den är bra!
  Det var roligt att du var här och det var kul att se en av våra bilder på din blogg:)
  Hoppas du har det bra.
  Hälsningar från oss i 2-3 a.

 11. Hej Stjärnorna!
  Ja, vi får väl se hur det blir med trollboken. Jag håller på med en annan just nu, men tänker på de där stackars trollen ibland. Och vad roligt att ni gillar Bakom masken. Visst var det synd om Mimmis mamma, men det ordnar sig nog efter ett tag, ska ni se.
  Ha det fintfint!!
  🙂 Kerstin

 12. Hej, jag kommer från klass 5 A i förslövsskola. Jag ville bara säga att de var jätte kul att du kom på besök. Jag hoppas att du kommer skriva fler böcker om zacki, fredde och mimmi.

 13. Hej, hej! Jag tycker också det var kul att besöka er. Roligt att du gillar böckerna om F, Z och M. Soliga hälsningar! 🙂 Kerstin

 14. Marie Hammarsten
  21 mars 2012 kl. 9:43

  Hej Kerstin!

  Tack för besöket! Det var jättetrevligt, spännande och intressant. Vi lärde oss mycket.

  Hälsningar Marie och 4-6 M på Sånnna i Åhus

 15. Hej!
  Jag tyckte också det var kul! Tack för alla spännande frågor – och för att jag fick ”testa” nya omslaget på er 🙂
  Varma hälsningar,
  Kerstin

Skriv nåt här!