Gästbok

Skriv gärna något i min gästbok. Vill du följa vad andra skriver, prenumerera på nya hälsningar via RSS eller mail.

144 hälsningar i gästboken

 1. Hej hopp och ursäkta mitt sena, sena svar!
  Jag har haft dålig koll på hemsidan ett tag. I dagarna kom bok nummer sex om Fröken Spöke: Fröken Spöke går på cirkus. Hoppas att ert bibliotek har köpt in resten av serien nu. (Och det kommer fler …)
  PS! Fröken Spöke har en egen Facebooksida. Där kan man kolla på illustrationer och skisser med mer.
  Varma hälsningar från mig och Fröken Sparre,
  Kerstin

 2. Hej Ida!
  Jag får många frågor om en fortsättning på böckerna om Oscar och Bie. Jag går och funderar på det, men har inte hittat en klockren idé än. Och jag vill bara skriva om idén känns superduper. Du kanske har något förslag på vad boken kunde handla om??
  Just nu jobbar jag i alla fall med ett par andra idéer som vill fram och bli böcker.
  Mitt bästa tips, Ida, är att du går till biblioteket och pratar med bokexperterna som jobbar där. Om du berättar att du gillade Lyckokakan och Mandelhjärtat kan de säkert söka fram andra böcker som kanske passar.
  Varma hälsningar och tack för du hörde av dig,
  Kerstin

 3. Hej Kerstin!

  Jag heter Ida.Jag har läst Lyckokakan och Mandelhjärtat.
  Jag älskar dina böcker.Jag vill gärna läsa mer om Oscar och Bie. Kommer det en bok till om Oscar?

  MVH Ida

 4. Hej!

  Vill bara tala om att vi i klass 1 gillar dina böcker om Fröken spöke! Vi har läst högt ur de två första böckerna varje morgon. Då släcker vi ner klassrummet och har bara ett ljus tänt… Spännande! De tre andra finns inte på vårt bibliotek så nu ska vi läsa om Jack och se om de är lika spännande :)

  Hälsningar från fröken o klassen

 5. Vårbergskolan klass 4
  27 januari 2017 kl. 7:48

  Hej!

  Här kommer en hälsning från Vårbergskolan klass 4 som tack för en uppskattad bok ”Misstänkt ljus”och ditt deltagande på vårt bokcafé.

  Vi har under fem veckors tid arbetat med textsamtal i mindre grupper med utgångspunkt i din bok ”Misstänkt ljus”. Många härliga, djupa och lärorika samtal.

  Inom kort kommer vår planering för arbetet, hoppas detta kan inspirera och användas av andra!

  Hälsningar Vårbergskolan

 6. Hej Åsa och Daniel! Tack för meddelandet. Det är ungefär det bästa man kan få höra som författare. God fortsättning och Gott Nytt År!
  /Kerstin :-)

 7. Åsa Carlsson och Daniel Aspulv
  28 december 2015 kl. 20:27

  Tack för att du förgyllt vårt jullov med ‘Skuggan i väggen’.En bok som lyckas med bedriften att slita nioåringen från Ipaden och be – Bara ett kapitel till mamma, ett till. Alldeles lagom läskig för att kunna somna på kvällen men ändå så det måste kontrolleras att rullgardinen är helt nerdragen utan synliga småspringor från fönstret. Nu ser vi fram emot en tur till biblioteket för att leta efter fler titlar under Lundberg Hahn. Hälsningar mamma Åsa och sonen Daniel

 8. Hej Lars, Elsa och Olle!
  Vad roligt att höra att ni tycker om Skuggan i väggen, och att ni uppskattar både handlingen och språket. Jag tycker ju att miljön är en viktig och oupplöslig del av hela berättelsen, så därför blir jag extra glad att ni uppskattar just den biten. Lycka till med författardrömmarna.
  Varmaste hälsningar,
  Kerstin

 9. Hej Kerstin!
  Vi läser just nu ”Skuggan i väggen” högt på kvällarna, och vi kände bara att vi måste ge lite positiv feedback! Du är fantastisk på att levandegöra miljöerna med dina beskrivningar där du inte lämnar några sinnen utanför! Jag är väldigt kräsen när det kommer till litteratur och jag måste säga att det finns flera otroligt duktiga barn och ungdomsförfattare som man upptäckt när man läser högt för barnen. Det är skönt när det inte är så pretentiöst. Flödet kommer med mer glädje känns det som, och därmed det vackra språket! Både jag och min dotter har lite författardrömmar och vi har inspirerats av dig nu! Tack för det! MVH Lars, Elsa och Olle

 10. Hej Mats och alla elever!
  Jättekul att se hur ni har jobbat med och tolkat Drömbärarna. Ni anar inte hur kul det är som författare att få se sådana resultat! Det verkar vara ett roligt och omväxlande sätt att jobba med litteratur. Tack för att ni hörde av er och visade.
  Varma hälsningar från Göteborg!
  Kerstin L Hahn

 11. Hej!

  jag jobbar på Vänge skola utanför Uppsala och har en årskurs fem klass. I höstas hade vi Skuggan i väggen som högläsningsbok och klassen älskade den.
  I början på våren så fick vi beställa böcker från biblioteket och då valde vi i femman att köpa in Drömbärarna som klassläsningsbok. Under våren har vi kört högläsning, parläsning, gruppläsning och tyst läsning av din bok. Vi har pratat, diskuterat och ritat bilder till boken. Som en avslutning på ”temat” så gjorde alla i klassen ett bokfynd på boken. Ett bokfynd är ett speciellt sätt att redovisa en bok. Det kan vara tittlådor, planscher, brev, 3D-konstruktioner, mobiler, keynotepresentationer etc.. Kika gärna in på våran hemsida och titta på några av bilderna: http://vangeskola5.weebly.com/

  Vänligen// Mats Liljas

 12. Hej Malin! Vad roligt att du gillade Skuggan i väggen! Om du är nyfiken på andra spännande böcker som jag har skrivit så skulle jag rekommendera ”Barnkolonin” (den står kanske på ungdomshyllan i biblioteket) eller den alldeles nyutkomna ”Drömbärarna” som visserligen inte är en spökhistoria, men som blandar en vanlig tjejs liv med ett äventyr som blir riktigt läskigt när hon inser att hon måste möta krafter som verkar oövervinnerliga.
  Ett annat tips är att du frågar bibliotekarierna på ditt bibliotek. De brukar ha full koll och kan säkert hjälpa dig att hitta en bra bok. Eller två. Eller tre. Eller fyra …
  Varmaste hälsningar!
  Kerstin :-)

 13. Hej!!

  Jag har läst skuggan i väggen, den var super duper bra! Jag läste den på en veckas tid. När jag började läsa den gav den mig rysningar, så jag måste bara läsa den till slut. Nu hittar jag inte en lika bra bok…
  Kan du hjälpa mig att hitta en bok som nästan är som skuggan i väggen?????

  Skuggan i väggen handlar om en flicka som flyttar från stan till landet, hon och hennes mamma tycker att det ska bli härlig! Bara efter några dagar efter de flyttat börjar det hända saker, lampan tänds mitt i natten, en förvirrad gammal dam och en skugga i väggen.
  H. Malin 12 år.

 14. Hej Alva!
  Och hej alla på Tavelsjö skola!
  Vad roligt för mig att ha läsare i byn där jag bodde och i skolan där jag gick.
  Varma sommarhälsningar
  Kerstin :-)

 15. Hej jag heter Alva och bor i Tavelsjö. Jag fick höra talas om dig och att du skrev böcker. Jag har läst Falska ansikten och nu läser jag Barnkolonin och tycker att du skriver jättebra böcker. Kul att läsa böcker som någon från Tavelsjö har skrivit. :)
  Vänliga hälsningar från mig och Tavelsjö skola!

 16. Hej Astrid! Något har visst hakat upp sig – det verkar som om jag har missat ditt mail- ledsen för det! Hoppas det ordnade sig med ditt reportage till slut. Och varma hälsningar! /Kerstin

 17. Hej Kerstin!

  Av en slump såg jag ditt namn genom att en släkting (som bor i Eskilstuna)delat Borås Tidning på Facebook och den trevliga recension som rör din senaste bok! Så roligt att få reda på allt du hunnit med sedan vi sist sågs!

  Ha det så bra!:)
  Britta på Tvärkultur

 18. Hej Felicia!
  Så glad jag blir att du gillade Barnkolonin. När det gäller ”budskap” så tycker jag att det är läsaren själv som ska bestämma vad hen tycker är budskapet. Berättelsen blir ju inte levande förrän den läses av någon, och det är okej att tolka olika. Däremot har jag fått höra att det finns en del likheter med ”Rödluvan” – avlägsna likheter men i alla fall: en främling med vargliknande leende är underligt vänlig med berättelsens huvudperson. Men vad vill vargen egentligen? Tja, det är ett sätt att tänka runt historien.
  Hur tänker du? Det vore roligt att höra
  Varma hälsningar,
  Kerstin

 19. Hej Monica! Tack för dina vänliga ord. Undrar förstås vilken bok du menade?
  Varma hälsningar,
  Kerstin

 20. Hej Kerstin!
  Jag har läst din senaste bok ”Barnkolonin”. Asgrym bok!
  Jag har bara en liten fråga. Varför skrev du boken, Finns det ett budskap med boken?

  Tacksam för svar :)

  MVH Felicia

 21. Hej!

  Tack för att du skrivit en så fantastisk bok läste precis ut den!

  Vänlig hälsning
  Monica

 22. I dag var det min lyckodag för jag fick vara med när boken ”Lyckokakan” släpptes. TACK Katrina

 23. Jag mailar dig, Jesper. Kontaktuppgifter finns annars (lite undangömda kanske?) under fliken Kontakt högst upp på sidan här. Via Författarcentrums förmedling går det också bra.

  Varma hälsningar,
  Kerstin

 24. Hej!

  Vi skulle vara intresserade av att boka dig till ett författarbesök, men har lite svårt att få tag på kontaktuppgifter till dig. Har du möjlighet så får du gärna maila mig för mer information.

  Tack på förhand!

  Med vänlig hälsning. Jesper

 25. Hej Paola!
  Kul att ni gillar den, både du o sonen. Tänkte den kunde passa :-)
  Varma hälsningar!
  Kerstin

 26. Paola Månsson
  2 maj 2013 kl. 21:23

  Hej Kerstin!

  Jag vill tacka varm för boken Vitas Hemlighet! Min 8-åring till son som inte tappat sina framtänder och dessutom är svårflörtad när det gäller böcker blev tagen direkt. Vi läser bara ett kapitel varje kväll för att den inte ska ta slut. I morgon ska vi läsa kapitlet ”Varulvsnatt”. Först tänkte jag att han skulle tycka att Vita var lite barnslig eftersom hon är yngre, men han tycker att den är väldigt spännande. Fantastisk bok.

  Tack så mycket och du är en fantastisk författare!

  Paola Månsson
  lärare Klarebergsskolan

 27. Hej Ida!
  Kul att du gillade Skuggan i väggen. Den är nog bland det mest spännande jag skrivit. Säkert kan du hitta mina andra böcker på närmaste bibliotek, så du kan bläddra lite och kolla. Alla är spännande på sitt sätt.
  Varma hälsningar, :) Kerstin

 28. Hej
  Jag har läst din bok Skuggan i väggen och tyckte den var bra och spännande.
  Dina andra böcker verkar bra också. Vilka är dina mest spännande böcker?
  Från Ida 10 år

 29. Hej!
  Det är ju snart ett år sedan jag skrev klart Skuggan i väggen, så jag minns faktiskt inte alla ändringar jag gjorde på slutet. Vad jag säkert kan säga är att det är roligt och viktigt för mig att träffa mina läsare. Mötet på Frölunda Kulturhus minns jag mycket väl. Kul att du också minns det!
  Varma hälsningar,
  Kerstin :-)

 30. Kul att höra!
  Varma hälsningar! :-) Kerstin

 31. Hej Kerstin!

  Jag vet inte om du exakt minns mig, men det var nog någon Torsdag i biblioteket i Kulturhuset i Frölunda. Vi försökte välja mellan författare som skulle komma på besök. Då tog vi dig. Och du kom som väntat. Du berättade om din bok skuggan i väggen, och jag kom med vissa förslag. Jag undrar om du använde dig av dem själv minns jag inte förslagen så bra! Och du läste lite om den och jag ville bara höra mer coh mer. Jag har själv läst boken och den var riktigt bra! Jag håller själv på med en bok och jag undrar hur lång en bok borde vara och hur många uppföljare man kan göra?

 32. Hej.
  Du var på min skola förra veckan och det var jätte kul. Du inspererade mig till att skriva!

 33. Hej Oliver!
  Förlåt att jag väntade så länge med att svara. Jag minna dig mycket väl. Kul att du tycker resultatet är nice :-) trots den enkla tekniken. Jag ska faktiskt göra om sidan lite under våren. Den kommer att vara fortsatt enkelt uppbyggd. Annars klarar jag inte att sköta den (moahahaha)!
  Titta igen igen om några veckor så får du se hur det ser ut då.
  PS! Boken ”Lyckokakan” som jag pratade om kommer i typ september.
  Hälsningar, :-) Kerstin

 34. Hej!!!! Du minns väl typ i……. onsdags eller så var det veckan tidigare, när du var på nåt biblotek i Backa. Jag e den där IT-Intresserade ungen från nån klass sak! Denna hemsida e ej speciellt avancerad att göra, men det e ett nice resultat! MOAAHAHAHAHAHAHA!!! Ska ta o läsa din bok som skall komma när den kommer :D . Skall inte säga vad den handlar om! MOAAHAHAHAHAHAHA

  MVH//Oliver

 35. Låter mysigt med en soffkväll! Vi firade också halloween. Mest mina barn, förstås, men jag tog också på mig ett par vampyrtänder en stund. Hej, hej och hälsa klassen!

 36. Hej Kerstin.
  Nu sitter jag i soffan med min familj och Stefan som kör mc med min morbror.Tycker du om att fira halloween :-)

 37. Hej Kerstin.
  Jag skulle vilja vara sångare.
  Jag har sakt till min klass att jag skriver till dig. Dom tyckte att de värkade trevligt. Imorgon ska jag se på en film på skolan och efter skolan så ska jag på ett haloin-discko kl:18-21 det ser jag framimot mvh Fanny.

 38. Hej Fanny!
  Det var väldigt roligt att träffa dig och dina klasskamrater och eleverna i den andra fyran också. Vilken fantasi ni hade! Det blir kul när man hittar på tillsammans så där, eller hur?
  Sångerska eller författare? Tja, jag trivs så bra med mitt jobb att jag utan tvekan säger författare. Du då?
  Hoppas ni gillar ”Misstänkt ljus”.
  Hälsa alla i Skogen 4 och Havet 4 från mig. :) Kerstin

 39. Hej Kerstin.
  Jag och min klass har läst Fågeltjuvarna och Stormens ögon och jag älskar dom bökerna. Vi hade tängt att läsa den bok som du gav os idag. Jag har en fråga om du fick välja mellan att vara sångare eller författare vad skulle du välja? Vi tror nog att den bok som du gav oss är lika bra eller bättre än de andra två vi har läst.Vi tyckte att de var väldigt roligt att du ville komma till skogen 4 och havet 4 på fridhemskolan i Gävle.
  Mvh Fanny och min klass.

 40. Hej!
  Jag tyckte också det var kul! Tack för alla spännande frågor – och för att jag fick ”testa” nya omslaget på er :)
  Varma hälsningar,
  Kerstin

 41. Marie Hammarsten
  21 mars 2012 kl. 9:43

  Hej Kerstin!

  Tack för besöket! Det var jättetrevligt, spännande och intressant. Vi lärde oss mycket.

  Hälsningar Marie och 4-6 M på Sånnna i Åhus

 42. Hej, hej! Jag tycker också det var kul att besöka er. Roligt att du gillar böckerna om F, Z och M. Soliga hälsningar! :) Kerstin

 43. Hej, jag kommer från klass 5 A i förslövsskola. Jag ville bara säga att de var jätte kul att du kom på besök. Jag hoppas att du kommer skriva fler böcker om zacki, fredde och mimmi.

 44. Hej Stjärnorna!
  Ja, vi får väl se hur det blir med trollboken. Jag håller på med en annan just nu, men tänker på de där stackars trollen ibland. Och vad roligt att ni gillar Bakom masken. Visst var det synd om Mimmis mamma, men det ordnar sig nog efter ett tag, ska ni se.
  Ha det fintfint!! :) Kerstin

 45. Stjärnorna 2-3a Buråsskolan
  6 april 2011 kl. 12:32

  Hej Kerstin!
  Kommer du att skriva den där trollboken, vi är spända på en ny bok. Dina böcker är så bra, vi har börjat läsa en ny nu. Det är Bakom Masken. Det var synd att Mimmis mamma ramlade av cykeln. Den är bra!
  Det var roligt att du var här och det var kul att se en av våra bilder på din blogg:)
  Hoppas du har det bra.
  Hälsningar från oss i 2-3 a.

 46. Hejsan ni fyra!
  Jag minns när jag träffade er och jobbade med skrivande förra året på Asklandaskolan. Vad KUL att ni håller på och skriver en egen bok. Jag minns mycket väl de böcker jag skrev när jag var i er ålder. Då fanns det ju inte ens datorer så jag satt och skrev ut noggrannt på skrivmaskin och sedan lät jag min pappa kopiera på sitt jobb så att det blev flera ex, och så målade jag egna omslag. Jag har kvar de där böckerna, och jag tror mig veta att de var början på mitt författarjobb!
  Med det vill jag uppmuntra er att fortsätta och ha väldigt roligt, och samtidigt inte hänga upp er på om det blir publicering hos ett förlag eller inte. Det ÄR inte det viktigaste, men jag ska i alla fall ge mig på att försöka svara.
  1. Adresser till bokförlag hittar man på internet. De största barn- och ungdomsboksförlagen i Sverige är Rabén & Sjögren, Bonnier Carlsen, Opal, Alfabeta … men det finns många fler. Man kan ju kolla på biblioteket och sedan söka adresserna.
  2. Jag vet att det är väldigt, väldigt ovanligt att förlag ger ut böcker skrivna av barn. Jag känner till ett par fall där manus skrivna av 15-16-åringar har kommit ut, men det är som sagt ovanligt. Jag skulle råda er att hitta ett ANNAT sätt att ge ut er bok.
  3. Om man struntar i de etablerade bokförlagen kan man ju göra precis som man vill och ha egen illustratör (vad kul det låter!!)
  4. Man kan göra en ”riktig” bok utran att blanda in ett barn- och ungdomsboksförlag.
  Antingen fixar man helt själv med egna datorutskrifter (prova att skriva ut 2 sidor per ark när ni gör utskrifter så blir sidorna mindre och mer lika en bok) och sedan pysslar ni ihop omslag och häftar. Det finns säkert många i er närhet som vill köpa en sådan egenhändigt skapad bok!
  Den andra möjligheten är att skapa boken genom ett s.k. print-on-demand-förlag. Då behöver man nog någon vuxen som hjälper till vid datorn. På vulkan.se kan man göra sin egen bok utan kostnad, men sedan när man ska köpa den får man betala. Ta hjälp av någon vuxen och kolla vad som gäller.
  5. Det beror på förlaget. Etablerat förlag – de fixar hela sättningen av texten. Jag bara skickar dem ett worddokument. Print-on-demand – jag tror man behöver göra en del av sättningsarbetet själv, men vet inte riktigt. Sättning betyder alltså den där processen när man bestämmer hur stor boksidan ska vara, hur mycket text som ska finnas på varje sida, var eventuella bilder ska ligga etc.
  6. Beror på hur stor text man väljer, och hur stort avstånd mellan raderna. Om ni kollar på lättlästa böcker och jämför med ungdomsromaner så ser ni att det kan variera jättemycket.
  7. Som sagt – om man fixar boken själv så kan man bestämma allt. Och även om resultatet inte blir som en biblioteksbok så har man fått glädjen i att göra själva fixet, och jag lovar att det är kul! På min tid sålde jag mina böcker till släktingar för några kronor. En gång låg jag på sjukhuset i Umeå för en operation och jag minns att sjukhusbibblan/lekterapin som de hade där för barn och ungdomar som låg på sjukhus KÖPTE ett ex av mig och hade där så att andra kunde läsa också. Det kändes otroligt stort!
  Tack till sjukhuset i Umeå!

  Hoppas ni känner er peppade att fortsätta. Som sagt – det viktigaste och roligaste med bokskapandet är nog, trots allt, själva skapandet!!
  Kram till er all fyra! :) Kerstin

 47. Tilda, Nora, Emmelina, Emma
  5 mars 2011 kl. 18:07

  Hejsan!
  Vi fyra tjejer som går i 6a på Asklandaskolan.
  Vi tycker dina böcker är jätte bra! Själv håller vi på att skriva på en egen bok. Vi har lite frågor om hur man gör och sånt…vi är väldigt tacksamma för svar!
  1. Hur skickar man in det man har skrivit till ett bokförlag?
  2. Vilket bokförslag rekomenderar du?
  3. Kan man ha en egen illustratör, för det har vi (Emma)?
  4. Är det stor chans att våran såkallade bok, kan bli en riktig bok om kan säljas?
  5. Skriver man bara all text på datorn, A4 papper? Så blir det mindre sidor sen, som en riktig bok?
  6. Hur många boksidor blir ett A4 papper på datorn?
  7. Får man bestämma hur stor boken ska vara?

  Som sagt vi är jätte tacksamma för svar!

  MvH/ Björns 3 skuggor författarna!

 48. Hej du!
  Vad glad jag blir för att du tycker om böckerna! Och nog håller jag på med något nytt, men det är långt ifrån klart och därför lite ”hemligt”. Ha det så bra!! :) Kerstin

 49. Hej jag gilla rdin sida!! den är jätte fin!!! håller du på med en ny bok?? Bara undrade har läsit alla dina andra böcker och alla dom är skit bra!!!

 50. Hej Lisa!
  Tack för hälsningen. Hälsa dina kompisar på skolan, och missa inte deckargåtan som nu i december ligger här på hemsidan, under Aktuellt. Den är både julmysig & klurig!
  God jul!
  Kerstin :)

 51. Heej!!

  Jag älskar att läsa böcker men jag har inte läst så många som du har skrivit!! Alla elever på Hisingsstorpsskolan älskar dina böcker!!
  Du var hos oss i 5:an på våren och Jag hoppas att du kommmer nästa vår också hos oss i klass 6!!
  Jag hoppas att det kommmer flera böcker som du har skrivit!!

  God Jul och gott nytt år Kerstin!!

  Med Vänliga Hälsningar Lisa

 52. Kul att du gillar sidan. Och grattis och lycka till med romanen!
  På språng/Kerstin :)

 53. Hittade hit av en slump mer eller mindre och jag vill bara säga att din sida är kanonfin och dessutom fick jag mycket inspiration till mitt eget skrivande genom att läsa dina skrivartips. Släpper nämligen snart min allra första roman.

 54. Hej du nyfikna!
  Just för tillfället har jag inte planerat någon fortsättning på Stormens ögon. Frågar du möjligen eftersom en av skurkarna kommer undan?
  Det är ju synd att han gör det, men samtidigt kanske mer realistiskt?
  Hälsningar
  :) Kerstin

 55. kommer det någon uppföljare av stormens ögon

 56. Hej Lisa!
  Kul att höra att ni gillar böckerna där på Hisingstorpsskolan. Hoppas ni får ett riktigt härligt sommarlov med soliga dagar, bad och mys. Kanske till och med en eller annan spännande bok ;)
  Sommarhälsningar,
  Kerstin :)

 57. Heej Kerstin

  Det är många i år 5 på hisingstorpsskolan som uppskatar dina böker och jag tycker att du har bra fantasi och du är bra på att skriva´böker jag har inte läst så många böker som du har gjort men jag hoppas att du kommer nån gång och besöker oss på hisingstorpsskolan i 6:an och jag hoppas att du får en toppen härlig Sommar!!

  Med Vänliga Hälsningar Lisa på Hisingstorpsskolan?

 58. Ha-ha, Christian – tack för dina uppmuntrande ord. Det går lite långsamt med boken eftersom jag har varit ute så mycket i olika skolor under våren. Men nu är det lugnare så nu ska jag göra som du säger- repa mod! Hälsa Rebin och ha det gott i värmen som äntligen är på väg!
  Kerstin :)

 59. Cristian från kilskolan
  18 maj 2010 kl. 21:02

  hur går det med din fantasibok? när kommer den ut?
  jag och Rebin väntar en hel evighet om det behövs.
  Den kommer bli den bästa boken någonsin!!!!!!!!!!!
  Du får inte tappa modet när det går dåligt med boken.Tänk på mig och Rebin så får du säkert ut något av våra personligheter och kan forsätta.Repa mod. Ideérna får komma från dig själv men vi hjälper dig med ideér.Du är best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  FRÅN DINA UNGA FANTASIFÖRFATTARE

 60. Hej Helena!
  Tack för dina snälla ord. De värmer. Jag blev riktig glad att höra att jag bidragit även till din skrivlust!! Varmt lycka till!! :) Kerstin

 61. Hej!

  Det var väldigt trevligt när du kom och berättade om ditt skrivande. Barnen uppskattade besöket och längtar efter att få läsa din nya bok.

  Jag är också lärare och har under en period skrivit barnböcker utan att riktigt få dem klara. Din lilla föreläsning, riktad till barnen egentligen, gav mig skrivlusten tillbaka. Tack för det och lycka till med ditt fortsatta skrivande!

 62. Hej Christian! Tack för ett trevligt lunchsnack med dig o Rebin. Ni pepprade mig verkligen med bra förslag. Ni gav mig något annat också faktiskt – en massa skrivenergi! Passa gärna på och tacka dina andra klasskompisar för vitsipporna också! :) Kerstin

 63. christian från kilskolan
  20 april 2010 kl. 19:31

  jag länktar eftär din bok som jag och min kompos hjälpte dig med (som du träffade på kilskolan.) VI KOMMER MED MER FÖRSLAG OM DET BEHÖVS!!!!!!!!!!! du är värdens bästa författare!

 64. Hej Felicia!
  Vad roligt att du gillar Det glömda guldet. Jag kan kanske berätta lite om hur jag fick idén till den när jag kommer och hälsar på i din klass på torsdag.
  Kram, Kerstin :)

 65. Felicia Dourva
  19 april 2010 kl. 22:05

  Hej Kerstin.
  Jag heter Felicia och är 10 år. I vår bokcirkel i skolan läser vi just nu Det glömda guldet, som jag verkligen gillar. Du ska komma till oss på torsdag och jag tycker det ska bli jätteroligt att träffa dig och önskar dig välkommen till vår klass.

  Kram Felicia Dourva klass 3 på Hubertusgården i Lund.

 66. Hej Mikael och Felix!
  Lite info om mig finns här på webbsidan under fliken ”Personligt”. Sedan svarar jag gärna på fler frågor om det är något speciellt ni undrar. Lite fakta om mig kan ni få på en gång:

  Favoritmat: All italiensk mat.
  Hobby? Hm, min hobby har blvit mitt jobb – att skriva. Så nu försöker jag desperat hitta andra saker att syssla med och pyssla med när jag är ledig: Segla – men det är svårt. Sporta – men jag är ganska lat av mig. Fixa i trädgården – usch, jag har inga gröna fingrar. Alla växter bara dör. Fotografera – jo, det är kul!
  Saker jag skulle ta med mig till en öde ö: Kaffe och böcker. Massor av båda.

  Har ni fler frågor om författandet eller annat – hör av er!

  Lycka till med presentationerna!
  :) Kerstin

 67. Hej igen Kerstin, jag fick väldigt mycket information om min fråga, det hjälpte mig väldigt mycket. Tack så mycket :)
  Mvh Maria

 68. Hej Kertin!! Har tyvär samma problem som Maria.Kan du berätta lite om dig själv lite fakta om dig? skulle uppskattas.:)

 69. Hej kan du hjälpa mig med min prestation

 70. Hej Maria!
  Du frågar varför jag ville bli författare. Här kommer ett långt svar :)

  Hmm… Jag började skriva en massa berättelser när jag var i 10-11-årsåldern och uppåt. Jag tyckte det var jättekul eftersom man själv kan styra vad som händer. Om du också är en sådan som gillar att skriva berättelser så håller du säkert med mig. Man skapar en egen värld, ibland mycket lik verkligheten, ibland helt och hållet påhittad, och i den världen har man möjlighet att låta vad som helst hända. Det är som en slags magi, faktiskt.

  Sedan har skrivandet följt med mig genom livet. Jag skaffade mig ett annat jobb också, och har jobbat många år som lärare på Komvux. Men skrivandet fanns med som ett slags kliande i fingrarna. Jag drog runt med anteckningsböcker, särskilt på somrarna, och skrev en massa texter. En del kanske var bra, men ganska mycket var nog skräp. (Man måste skriva skräp också – skräp är viktigt – det är som en kompost där saker som får ligga till sig kan bli värdefull jord, om du förstår hur jag menar.)

  En vårdag 1999 såg jag en annons i tidningen: Förlaget Rabén & Sjögren hade en tävling. Man skulle skriva ett barnboksmanus och skicka in senast den 31 augusti. Okej – nu eller aldrig, tänkte jag. Hela våren och hela sommaren skrev jag, svettades och skrev, och lyckades bli klar i tid. Sedan fick jag vänta ända till december. Men då fick jag ett fantastiskt telefonsamtal: Jag hade vunnit den där tävlingen.

  Tack vare tävlingen 1999 blev alltså min första bok, Fågeltjuvarna, utgiven.
  Men egentligen, Maria, det ärligaste svaret på din fråga om varför jag ville bli författare, är det som jag upptäckte när jag var 10-11 år: Att den som skriver en berättelse får hitta på en hel värld och själv fantisera om vad som ska hända där!

  Lycka till med din presentation!
  :) Kerstin

 71. Hej Kerstin! Jag skriver en text om dig och jag ska göra en presentation också. Varför valde du just att vara författare?
  Mvh Maria :)

 72. Hej Lovisa!
  Jag hade också en riktigt trevlig dag på er fina skola! Hälsa dina klasskompisar!
  :) Kerstin

 73. Hej Kerstin! Det var jätte roligt när du kom på besök i våran skola. Jag blev väldigt sugen på att skriva egna böcker:D Du var ochså jätte trevlig och du var enkel att prata med. Tack för att du kom!!/ Lovisa

 74. Hej Adam! Kul att du gillar böckerna. För mig har det varit väldigt kul att skriva om tre så pass olika personer som jag tycker att Mimmi, Fredde och Zacki är. Då händer det spännande saker inte bara i själva mysteriet, utan också i mötena mellan huvudpersonerna, kan man väl säga.
  Varma hälsningar
  :) Kerstin

 75. hej jag gillar dina böker myket om zacki fredde och mimmi min faborit är mimmi hon är listig som en räv som jag .

 76. Hej Lovisa!
  Tack för hälsningen. Författarbesöken jag gör är en av de roligaste sakerna med att vara författare! Imorgon bär det iväg till Falkenberg. Här i Gbg är det februarilov just nu.
  Hälsningar,
  Kerstin :)

 77. tänkte bara kika in & titta lite, var bara tvungen att lämna en kommentar också, tack för författar besöket du gav oss.

 78. Jeh, jeh!
  Gaj råm arbettäj! Gaj rä i Nmahsrakso cho raffärt ås agnåm agilvert roksinnäm!!
  Mark nårf Nitsrek :)

 79. Erika!
  Oj – vad du fick vänta på ditt svar. Förlåt! Jo, jag vet att Fågeltjuvarna inte går att få tag på längre. Vi får väl se om den trycks upp igen i framtiden, men just nu är det säkraste sättet att gå till bibblan!
  Fågelkramar,
  Kerstin :)

 80. jeh ruh råm ud?

 81. Hej!
  Jag heter Erika och är tio år. Jag gillar dina böcker! Men några av dem kan man inte få tag på, t ex Fågeltjuvarna. Har du något tips på om man kan köpa dem någonstans?
  Hälsningar
  Erika

 82. Hejsan Amanda & Kicken!
  Tack för hälsningen. Nu har vi träffats och jag tyckte det var jättekul att träffa er allihop och se er fina skola!!
  Trevlig helg nu!
  :) Kerstin

 83. Hej igen Liv!
  Om du menar ifall jag blir inspirerad av att läsa böcker så är svaret JA! Inte så att jag knycker idéer från andra, men att läsa en bra bok ger mig skrivlust!
  Hälsningar,
  Kerstin :)

 84. Hej Kerstin! Vi är två skolbarn som går på Paradisskolan. Imorgon på morgonen ska du komma och besöka oss och våran klass. Det ska bli jätte kul! :-)

  Ha det bra! Mvh Amanda och Kicken.

 85. Hej Kerstin!!! jag vill bara ställa en liten fråga till dig.
  Fick du lite inspriation av några böcker???
  Kram Liv

 86. Hej Kerstin det var så lite det var också trevligt att träffa dig!!!! jag hoppas att allt går bra för dig!!!
  Det var mycket intressanta böcker du hade!!!!
  Ha det bra lycka till med böckerna!!!!
  Hälsningar Liv

 87. Hej Liv! Det var jättetrevligt att träffa er. Och tack för hjälpen med att diskutera titeln på nästa bok! Jag har inte riktigt bestämt mig än, men det blir nog en av dem vi pratade om … Vi får se vilken.
  Varma hälsningar
  Kerstin :)

 88. Hej Kerstin vad trevligt att du kunde komma till våran klass och berätta om dina böcker jag måste säga att du är bäst på att skriva och tusen tack för autografen!!!! jag gillar mest svarta bältet den var jätte bra och mycket intressant!!!
  Tack så mycket ha en skön helg!!!!
  Kramar Liv

 89. Hej Albert!
  Kul att du kom fram och pratade på bokmässan, och så blir jag glad av att höra att du gillar Svart bälte. Fortsatt spännande läsning!
  :) Kerstin

 90. HEJ! Jag träffade dig på bokmässan. Tack för autografen. Jag håller på att läsa boken svart bälte. Den är bra.

 91. Okej

 92. Hej Emelie!
  Hm, vilken bok som jag är mest nöjd med … Det beror lite på vilkte humör jag är på. För ett par veckor sen var jag o semestrade i Oxelösund vid havet – då tänkte jag på min allra första bok, Fågeltjuvarna, som till stor del är skriven just där, i en stuga vid havet. Jag är väldigt nöjd med hur den boken blev till slut, med en blandning av natur och spänning. Men nu har jag ju mest Fredde, Zacki och Mimmi i huvudet, och jag måste erkänna att jag är väldigt nöjd med både Bakom masken och Svart bälte! (Och Stormens ögon förstås – den kommer om några veckor!)
  Hälsningar,
  Kerstin :)

 93. Hej Kerstin!
  Vilken av alla böcker du har skrivit är du mest nöjd med?

 94. Hej Lisa!
  Det gör mig verkligen glad att höra att du tyckte så mycket om Svart bälte! Det är fantastiskt kul att få höra direkt från läsarna hur de upplevt boken!
  Vad gäller Mimmi och Alva. Tja – livet är ju sällan så enkelt att allt är bara bra hela tiden, utan det kan ju gå lite upp o ner med både vänskap och annat, så du får väl vänta o se vad som händer i Stormens ögon. (PS! Den skickas till tryckeriet i denna vecka eller nästa …)
  Jag blir i alla fall glad att du bryr dig om Mimmi. Det gör jag med.
  Sommarhälsningar,
  Kerstin :)

 95. Hej nu har jag läst ut svart Bältte den boken är den bästa boken jag har läst någon sin den är spänande och rolig men blev Mimmi och hennes kompis väner igen eller blev dom det?
  det kommer att bli spänaned att läsa Stormens Öga det är jätte roligt om du kommer och Hälsa på igen nästa termin!
  hoppas att du får en härlig sommar Kerstin
  hej-då MVH:Lisa

  P.S roligt att du var här i våras

 96. Lisa och Hanna
  5 juni 2009 kl. 20:15

  det ska vi göra. tack för tipset!

 97. Hej Hanna & Lisa!
  Det var kul att höra att ni uppskattar tävlingarna! Då hoppas jag att ni hittar på något till sommartävlingen.
  Dessutom gillar jag att få vykort, så jag hoppas att många nappar på b-alternativet ;)
  Glada hälsningar,
  Kerstin :)

 98. Lisa och Hanna
  5 juni 2009 kl. 16:28

  hej kerstin! det var roligt när du kom till oss. från Lisa
  jag var sjuk men jag gillar dina böker! kram Hanna.
  det är roligt att du gör så många roliga tävlingar!
  fortsätt med det GÄRNA! vi har bara läst ”bakom masken”, ”svart bälte”, ”det försvunna guldet” och ”kalla diamanter” men vi tror nog att dina anndra böker är lika bra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  vi hoppas att du kommer och hälsar på oss flera gånger! :) :P
  MASSOR UTAV KRAMAR FRÅN HANNA OCH LISA I ÅR 4!
  på Hisingstorpsskolan!

 99. Hej Wilma!
  Vad roligt att du vill vara med i sommarlovstävlingen. Det räcker att göra a ELLER b, så du kan skicka din berättelse på en gång om den är klar. Man får också skicka flera berättelser om man vill.
  Har du den på datorn är det jättebra om du skickar den per mail. Annars går det bra med pappersbrev också.
  Hälsningar,
  Kerstin :)

 100. hej kerstin =D
  jag tycker alla dina böcker är bra och väl gjorda.
  jag har en fråga om den nya sommarlovs tävlingen..i tävlingen måste man göra A och B?
  För jag tänkte nämligen vara med i den och har en berättelse som heter ”Avtal Okänd” och den är dekar liknande och lite vuxen men jag tror ändå många kommer gilla den på min skola..=) ses kerstin ;)

 101. Hallå Oskar & Andreas!
  Kul att ni gillar böckerna. De andra böckerna om Kajsa och Johan kan ni säkert få tag på på biblioteket, och i augusti någon gång så kommer den tredje delen om Fredde, Zacki och Mimmi. Håll utkik efter smakprov och omslag här på hemsidan – kommer snart!
  Hälsa era klasskamrater och tipsa dem om SOMMARTÄVLINGEN!
  :) Kerstin

 102. Oskar och Andreas
  2 juni 2009 kl. 12:29

  Hej kerstin!

  Vi tycker om dina böcker även fast vi bara har
  läst”Bakom masken”,”svart bälte” och ”det försvunna
  guldet”. Dina böcker är så bra för att de är spännande och lite roliga.
  Från hisingstorpsskolan. PS kul att du var här i våras!

 103. Hej David!
  Kul att du gillade Svart bälte! Har du läst Bakom masken också? Det är den första boken om Fredde, Zacki och Mimmi. Svart bälte är nummer två (även om man kan läsa dem i vilken ordning man vill.)
  I augusti kommer del 3: Stormens ögon!
  Hälsningar
  :) Kerstin

 104. Hej Olivia!
  Bilden du letar efter hittar du om du klickar på Aktuellt. Sen ser du i höger marginal en lista med ”gamla nyheter”, som jag kallar Arkiv för aktuellt. Sök dig fram till rätt rubrik så hittar du bilden.
  Hälsningar
  :) Kerstin

 105. Hej kerstin jag undrar va´d bildden där klass 5A står med böcker för ansiktet

 106. hej kerstin svart bälte är jätte bra jag älskar svart bälte kan du skriva mer sona böcker

 107. Hej Carl!
  Kul att du gillar böckerna! Det kommer en tredje i serien om Fredde, Zacki och Mimmi i höst. ”Stormens ögon” heter den. I väntan på den kan man ju gå till bibblan och låna en massa spänning att gotta sig med i sommar!
  Hälsningar,
  Kerstin :)

 108. tja, gillar dina böcker he he he

 109. Hej Hanna & Lina!
  He-he-he … nej, den blommiga väskan får nog ligga kvar i sin mapp där hemma. Det mest fantastiska med den berättelsen var nog ändå att huvudpersonen dök upp i verkligheten, den där dagen när det var så varmt att luften dallrade …
  Däremot ser jag fram emot att läsa er berättelse!
  Är det tävlingen ni menar? Hoppas det!
  :) Kerstin

 110. Hanna och Lina
  7 maj 2009 kl. 14:23

  Hejsan Kerstin ((:

  Vi tycker att dina böcker är bra, och vi uppskattade verkligen att du kom till oss.
  Hoppas att du skriver mer böcker, för vi har snart läst ut alla. Kan du inte ladda upp ‘ Den blommiga väskan ‘ här på sidan, så att vi får läsa den? Den verkar jätte bra :)

  Men nu ska vi skriva lite på vår egna berättelse, om vi hinner klart kan du ju få läsa den och ge betyg.

  Kramar , Hanna och Lina
  ( Från klass 5 i Bodafors )

 111. Hej Elin!
  Misstänkt ljus är ju nästan mer en mysteriebok än en traditionell deckare, eftersom det händer så många mystiska saker i början: det flackande, hoppande ljuset i skogen, den konstiga branden i farmors trädgård … Men så småningom börjar trådarna knytas ihop och Kajsa och Johan kommer att upptäcka att det döljer sig mer under ytan i farmors fridfulla byn än de någonsin kunde ana!
  Hoppas du gillar fortsättningen och slutet av boken också!
  Skriv gärna igen när du har läst mer!
  Hälsningar!
  Kerstin :)

 112. Hej Kerstin jag har nyss börjat i en av dina böcker misstänkt ljus den är rätt så bra i början (:

 113. Hej Jafar!
  Ja, det var jättekul att träffa er också den där soliga fredagen för drygt en vecka sen! Den här veckan är jag i Nässjö och träffar klasser. Vilket kul jobb jag har!
  Hälsa alla dina klasskompisar!
  Kerstin :)

 114. Hej. det var jätte kul att du kom och hälsade på vår skola som heter helgedalskolan.

 115. Hej Tova!
  Kul att du gillade Bakom masken. Ja – Svart bälte är samma serie.
  Och hemsidan har du ju hittat – det är helt enkelt min sajt på internet!
  Soliga hälsningar :)
  Kerstin

 116. Hej! Kommer du ihåg mig? Jag skickade ett brev till dig. Jag har läst ”Bakom masken” nu. Den var väldigt bra! Är ”Svart bälte” samma serie? Vad menas med hemsida?
  Tova

 117. Hej på er ni!
  Jag tycker också att det ska bli kul att komma till Everöds skola. Vi ses i övermorgon, den 23 april. Vet ni förresten att den 23 april är Världsbokens dag – hela världens festdag för att fira böcker och läsning!
  Det måste vara en bra dag att träffas!
  Hälsningar,
  Kerstin :)

 118. hej på dej du!
  det ska bli roligt när du kommer hit till everöds skola.
  vi tycker att din bok bakom masken är bra.
  kram 4:orna i everöd!

 119. Hej Ebba!
  Vad kul att du gillar böckerna! Hälsa min kusin – din pappa så väldigt mycket!
  Du visste kanske redan att platserna i Det glömda guldet är väldigt inspirerade av Boliden och Bjurliden, där jag var hos MIN farmor så mycket när jag var barn!
  Hälsningar,
  Kerstin :)

 120. Hej Kerstin! Min pappa är Rune Johansson, din kusin tror jag!Min farmor Sonja Johansson har gett mig och mina syskon några av dina böcker. Ville bara säga att alla som jag läst (fågeltjuvarna, kalla diamanter, misstänkt ljus och det glömda guldet) är jättebra!!Ska köpa Falska Ansikten snart också :)

 121. Hej Sofia!
  Det var en riktigt kul dag på Nästegårdsskolan. Hälsa dina klasskamrater!
  Vad kul att ni gillade Falska ansikten. När jag skrev den använde jag minnen och erfarenheter från mina egna resor i Spanien och Italien. Inte för att det hände mig sådana spännande saker som Kajsa och Johan råkar ut för, men platserna och miljöerna de rör sig i, och en del av människorna som de möter, har i alla fall inspirerat mig till att skriva boken. Hoppas ni kommer att gilla Fågeltjuvarna också!
  Söndagshälsningar på kvinnodagen, 8 mars :)
  Kerstin

 122. Hej!
  Det var super kul när du hälsade på oss i nästergårdsskolan alla älskar dina böcker
  Vi ska läsa Fågeltjuvarna men vi har redan läst falska ansikten.Den var jättebra !!!!!!!!
  hoppas du tyckte att det var kul när du fick träffa oss!!

  MVH
  //Sofia\\

 123. Hej Kerstin & alla andra på Levene skola!
  Visst får ni använda omslagsbilden i artikeln. Vad kul att ni skriver i skoltidningen om vårt möte!
  Varma hälsningar från vårljust Göteborg!
  Kerstin :)

 124. Kerstin Karlsson
  5 mars 2009 kl. 15:01

  Tack för besöket på Levene skola, det var jättekul.
  Vi skriver en artikel i skoltidningen om dig. Vi undrar om vi får använda omslagsbilden på din nya bok i vår artikel? Vi ser fram emot att läsa boken ”Svart bälte”.
  M.V.H KERSTIN

 125. Hej Amanda och Magdalena!
  Kul att träffa er också!
  Ett extra hej till alla andra som jag också träffade i Vara kommun! Några av er såg jag framträda på Konserthuset på onsdagskvällen! (Tack för biljetten, Björn!)
  PS! Åt en semla på Nordpolen. Den var god!
  Hälsningar,
  Kerstin :)

 126. Hej, du var i Larv Skola den 26/2. Det var kul tyckte jag.

 127. hej jag gillar dina böcker jag har läst fågel tjuvarna men jag huller på med miss tänckt ljus dem är suvuräna böcker

 128. Hej alla som skrivit inlägg i min gästbok hittills, och ett speciellt hej till Cornelia i Hjärup som var så snabb! Vi träffades ju för bara några timmar sen! Efter Hjärup hann jag träffa bokklubbsmedlemmarna i Staffanstorp också. Väldigt kul! Men oj, vad det snöade i Skåne ikväll!
  Nu är jag hemma i Göteborg igen. Godnatt :)
  Kerstin

 129. Hej Kersin det är jag Cornelia i hjärup på bibloteket jag har kommt,på en bok det ska handla om 2flicker som heter Carolina och Elina och en kille som heter Eliot. Carolina ska ha ljus ljus vitt hår och vågigt och långt Elina ska hajätte långt och brunt och krulligt! Eliot ska ha jätte brunt hår och lite vågigt och skurken ska vara Fredrik och det ska vara ett djurbrott alla djur i staden försvinner!Jag hoppas att det lätt kul att,skriva om det! Hälsningar Cornelia den blonde! kram kram<33333

 130. Fin och rolig hemsida! Hälsa alla därhemma!(fd ”fröken Åsa”)

 131. Hej Kerstin!

  Vilken strålande hemsida, grattis!
  Det blir jätteroligt att du kommer och esöker Vides klass i december, jag ska tipsa deras lärare om din hemsida också.
  Kram Sofie

 132. Hej Kerstin! Det ska bli kul att träffa dig v.46 då vi ska ha författarbesök på vår skola,Ölmstadskolan. Har nu varit inne på nätet och läst lite om dig och dina böcker. Välkommen! Maria

 133. Hej Kerstin!
  Vad kul att du har en egen hemsida nu! Jag ska bokprata om dina böcker på onsdag. Då tipsar jag om hemsidan också.

  Maria från Kortedala bibliotek
  http://www.melissaofficinalis.blogspot.com

 134. Hej Kerstin!!

  Kul att läsa om dig och ditt författarskap! Och en verkligt fin hemsida.

  Kram och lycka till Helena Ekbom

 135. Jättefin hemsida, Kerstin! Tydlig!
  Har du gjort den själv? Nä…

  Kram
  /Sassa

 136. Hej Kerstin!
  Vad fin din hemsida blev.Snygg och pedagogisk – som du själv. Jag har tipsat Hedvig om att titta.
  Vill du veta lite om hur hon har det kan du titta in på bloggen: hedvigiparis.blogg.se där hon uppdaterar omvärlden och sitt parisliv ganska tätt.

 137. Hej Kerstin!
  Fantastiskt roligt att se att du fortsätter skriva!
  Jag ska genast ta mig till Gleerups och köpa nya boken. Den får bli födelsedagspresent till Isa som snart fyller år!
  Många kramar från Cecilia Brandt

 138. Kristina Westerlund
  27 september 2008 kl. 10:07

  Hej Kerstin
  Grattis till hemsidan! Väldigt klar och redig och fin, precis som du själv.
  Och tack för sparken i ändan! Nu fick jag lust att ta nya tag med min egen sida, så den blir respektabel någon gång.
  Kram från din kollega Kristina Westerlund

 139. Kerstin,
  jättefin sida. Grattis!

  Hälsar
  Sara Gimbergsson

 140. Hej Kerstin
  Vad roligt att hemsidan är klar. Snygg. Jag har vidarebefodrat länken till föräldrar i min omgivning. Kram Sara

 141. Carl-Gustav Forslund
  22 september 2008 kl. 9:15

  Hej Kerstin!

  Din produktion och presentation imponerar – lycka till med ditt fortsatta skrivande! / hälsningar Calle F.

 142. Vivi-Ann Fredriksson
  22 september 2008 kl. 8:33

  Hej Kerstin.Mina hjärtligaste lyckönskningar till dina författarframgångar. Lycka till med flera böcker önskar moster Vivi-Ann.

 143. Hej Kerstin,

  Snygg sida! Nu har vykorten kommit också.

  Ses på mässan.

  Klas, Rabénförlagen

 144. Hej Kerstin, snygg hemsida!

Skriv en hälsning i gästboken