Grönt är skönt

Publicerat den 24 april 2010 kl.8:56

Jag avslutade arbetsveckan med två dagars skolbesök i Lund. I torsdags träffade jag treor, fyror och femmor på Hubertusgårdens skola.

lund_1

Till Lund åker man lämpligen tåg. Det är nog mitt favoritfärdsätt, och på vägen till Lund hade jag en underbar upplevelse. Först åt jag frukost och läste lite, sedan slumrade jag till en stund, och när jag slog upp ögonen en halvtimme före Lund var det som en glädjechock:
Grönt på fälten utanför, och se – träden skimrade ju också!

lund_2

Det är samma lyckorus varje år när allt det gröna börjar krypa fram och upp ur mark och på träd. Det händer något i hjärnan. Endorfiner antagligen. Grönt ÄR skönt!

På fredagen besökte jag Gunnesboskolan där de hade stor bokmässa med anledning av Världsbokdagen. Alla klasser, från F till 9, möter denna dag en författare vars böcker de har läst och utforskat. Förutom jag var Stefan Casta, Torsten Bengtsson, Johan Unenge, Per Brinkemo och Wilhelm Agrell på plats. I matsalen hände elevteckningar och collage och ett bildspel rullade hela tiden på en vägg. En riktig festdag för böcker och berättelser!

klass_lund

När jag på fredag eftermiddag tog tåget norrut, hem till Göteborg igen, så hade grönskan spridit sig. Nu går det med raketfart.

Välkommen vår!

Etiketter: ,

Skriv nåt här!