Final: Tjörn och Lidköping

Publicerat den 15 maj 2011 kl.8:48

Nu har jag avslutat terminens skolbesök. I torsdags körde jag till Rönnäng på Tjörn och träffade en massa trevliga 3:or, 4:or och 5:or från Rönnängs skola och Klädesholmen. Riktigt bra frågor hade de och ett vackert bibliotek höll vi till i. Och åh, alldeles vid kusten. Doften av salt hav och måsarnas skrik. Snart är västkustsommaren här!

Så i fredags steg jag upp i ottan och tog tidiga tåget till Lidköping för en heldag på Broholmskolan. Där körde jag minideckarverkstäder  på ca 100 minuter i både 4:an, 5:an och 6:an. Vi diskuterade spänning, uppfann karaktärer, iscensatte ett brott och avslutade med en visualiserande skrivövning. Superintensiv och jätterolig dag på fin skola med natur- och friskvårdsprofil. Det kändes som en toppenavslutning på terminens skolbesök. Här kommer några bilder från Lidköping:


”Vilken plats tänkte du på?”


”Jag kryper in i garderoben. Det luktar damm och mammas parfym.”


”Jag lägger mig på grenen. Vinden brusar. Jag ser en traktor borta på ängen.”

(OBS! Citaten är tagna ur minnet och hör egentligen inte ihop med eleverna på bilderna.)

Etiketter:

6 kommentarerer till “Final: Tjörn och Lidköping”

 1. Fullt ös på dig verkar det. Vilka fina meningar, särskilt den med traktorn gillar jag. Du verkar kunna inspirera!

 2. Jomenvisst var den fin, traktormeningen. Det var många fina meningar den dagen i Lidköping.
  🙂 Kerstin

 3. Tusen tack för ett fantastiskt inspirerande besök!

 4. Tack själv, Annelie! Det var inspirerande för mig också.
  🙂 Kerstin

 5. TACK FÖR BESÖKET OCH EN ROLIG SKRIVÖVNING! ALLA HAR BÖRJAT ATT SKRIVA SAGOR EFTER DITT BESÖK OCH DET BLIR RIKTIGT ROLIGA OCH SPÄNNANDE. VI SER FRAM EMOT ATT LÄSA FORTSÄTTNINGEN ”PÅ BAKOM MASKEN”.
  HÄLSNINGAR KLASS 4 PÅ BROHOLMSKOLAN

 6. Men tack, vad glad jag blir för den hälsningen! Det är jättekul att få feedback efter att ha jobbat med en klass. Många hälsningar tillbaka till er!!
  🙂 Kerstin

Skriv nåt här!