En äkta ängel i Jönköping

Publicerat den 23 januari 2011 kl.18:10

Skulle tillbringa tre dagar i Jönköping. Närmare bestämt på Torpaskolan där jag skulle hitta på sagor tillsammans med ettor och tvåor och skoja fram kunskap om skrivande och om deckargenren med treorna. Dessutom skulle jag ”work-shoppa” med lärarna en eftermiddag.

Tåget gick tidigt från Göteborg. Insåg först efteråt hur småtrött och virrig jag måste ha varit, när jag upptäckte att jag glömt mappen med lärarnas material på tåget!

Inte så lysande. Men vad gör man? Jobbar på med ettorna och tänker att man får klara sig utan det där materialet. Då ringer det från expeditionen, och meddelas att en dansk affärskvinna tagit taxi (!) till skolan med mappen som hon hittat!

Tack, Margrit! För så hette min danska ängel!

Ingen bild på henne, men däremot ett par illustratörer i årskurs 1 med halvfärdiga monsterbilder:

Med treorna körde jag påhittarexperiment som ledde till en hel del skratt och var sin påbörjad klassdeckare. Jönköpingsposten var där och dokumenterade och skrev. Jättebra, tycker jag. Så viktigt är det som barnen gör i skolan att man behöver skriva om det i tidningen ibland!

Jag lyckades fånga fotografen, jag! Robert Eriksson heter han. På bilden syns också Carina Norrby, lärarbibliotekarie, och journalisten Mikael Evard.

En annan dag ska jag berätta varför jag fick ett så gott skratt inne på personaltoan!

Etiketter: ,

2 kommentarerer till “En äkta ängel i Jönköping”

  1. treornas arbetslag
    31 januari 2011 kl. 21:35

    På skolor kan man få se och höra både det ena och det andra.Ser fram emot att höra vad som lockade dig till skratt.

  2. Ja, det är bara att kolla på blogginlägget intill – ”livsförlängaren” 😉

Skriv nåt här!