Doften av regn

Publicerat den 16 september 2010 kl.13:47

Den här boken måste ni också läsa!

Lesley Beake har skrivit ”Luktar det regn – Song of Be”. Jag har legat i soffan hela förmiddagen, uppslukad av Flickans Bes berättelse. Jag har varit med henne på vandring över sydafrikanska grässtäpper, jag har kikat in i det kalla rummet med betonggolv på farmen där hon och hennes mamma ska bo, jag har varit vid Bes sida när hon borstar farmarhustruns hår och lyssnar på hennes berättelser, och jag höll andan när Be i förtvivlan vandrade ut i sandstormen.

Det är den enda av Lesley Beakes böcker som – än så länge – finns översatt till svenska.

Missa inte samtalen mellan svenska och sydafrikanska barn- och ungdomsboksförfattare på Bokmässan i Göteborg om en dryg vecka!

Litteraturscenen A 01:60, lördag 11.00 – 12.00
Klockan 11.00 samtalar jag med Patricia Schonstein (se föregående inlägg) och klockan 11.40 inleder Helen Rundgren sitt samtal med Lesley Beake, varpå även jag får chans att utbyta erfarenheter med denna spännande författare.
Piet Grobler får man ju inte heller missa- prisbelönt bilderbokskonstnär. Han samtalar med Anders Brundin 11.20.

Vad kul det ska bli!

Etiketter: ,

Skriv nåt här!