Bok & Bibliotek 2009

Här kan du träffa mig på Bok- & Biblioteksmässan i Göteborg:

Uppdrag Deckare
Torsdag 24/9 14.30 – 14.50, Nallescenen, Barnens Torg i A-hallen
Tillsammans med Maria Lagerwall och Carolina Hedin från Stadsbiblioteket i Halmstad samt läraren Ann Johansson presenterar jag projektet Uppdrag Deckare – ett läs- och skrivprojekt där 10 fyror i Halmstad skrev deckare ihop. Projektet genomfördes 2008 och resulterade i en deckarantologi.
(För pedagoger och bibliotekarier, ingår i entrébijetten)

Radio Halland rapporterar. Länken nedan tar dig till SR Halland den 24 september, 16.00-sändningen. Tjugo minuter in i programmet kommer ett inslag om deckarprojektet.

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=1966264&BroadcastDate=&IsBlock=

Spänning som kryper under ytan
Fredag 25/9 10.30 – 10.50, Nallescenen, Barnens Torg i A-hallen

Böckerna om Fredde, Zacki och Mimmi engagerar. Kanske beror det på att de handlar lika mycket om känslor som om brott. Jag berättar om karaktärernas framväxt och om årets böcker, ”Svart bälte” och ”Stormens ögon”.
(För pedagoger och bibliotekarier, ingår i entrébiljetten)


Barnboksnätets monter A 01:20
Barnboksnätet är ett nätverk för oss som skapar litteratur, i ord och bild, för människor mellan 1 och 18 år. Liksom förra året har vi en monter på mässan, och den delar vi med barn- och ungdomsbokhandeln Bokskåpet.
Under alla fyra mässdagarna kommer vi att ha program, intervjuer och bildspel i montern. Här kan du träffa en rad västsvenska barnboksmakare. Jag finns på plats följande tider:

 

Deckare i vardagsmiljö
Lördag 15.00 – 15.30, Monter A 01:20

Fredde, Zacki och Mimmi heter huvudpersonerna i min nya deckarserie som engagerar lika mycket för spänningen som för vardagsdramatiken. ”Fängslande läsning som är svår att släppa” skriver en recensent. Inger Granberg ställer kluriga frågor.
(För läsare i alla åldrar, ingår i entrébiljetten)

 Spänning och fotboll
Söndag 12.30, Monter A 01:20

Jag och författaren Mikael Thörnqvist (serien ”Bollkänsla”) samtalar om våra nya böcker. Vad kommer vi att hitta för spännande kopplingar? Välkommen att ställa dina egna frågor! Smygläsning och signering av de nya böckerna.
(För läsare i alla åldrar, ingår i entrébilejtten)

Hälsa på i monter A 01:20Jag jobbar i monter A 01:20 fredag 13 – 15 samt söndag 13 – 15. Kom och hälsa på, ställ frågor, få dina böcker signerade eller bara snacka lite!

 

Skrivarakademin A 03:55

I höst startar äntligen Skrivarakademin i Göteborg. Författarledda skrivarkurser för vuxna i studiecirkelform.
Jag kommer att vara kursledare för kursen Skriv för barn och ungdom. Vill du veta mer om den eller om Skrivarakademins övriga kurser i Stockholm, Göteborg och Malmö – besök monter A 03:55