Svart bälte

”Ett knarrande ljud från övervåningen får Fredde att stelna till. En isande kyla som startar i huvudet sprider sig sakta genom hela kroppen och förlamar honom.
– Fredde Hansson, säger han för sig själv. Det är mitt i natten och du befinner dig hemma hos en tjuv som är minst dubbelt så stark som du och har svart bälte i judo. Du är galen!”

Fredde ser verkligen fram emot resan till Budapest med sin judoklubb. Men så bli reskassan stulen. Fredde kan inte dölja sin besvikelse, samtidigt som tränaren inte verkar bry sig allt för mycket. Och vem är den våldsamme Nikos som bråkar med tränaren?
Fredde tar hjälp av sina nya kompisar, Zacki och Mimmi, och tillsammans dras de in i ett fall som håller på att sluta riktigt illa …

Provläs ett kapitel


Visste du att …
inspirationen till ”Svart bälte” kommer från ett besök på en judoklubb i Västra Frölunda. Jag var där för att göra research och lära mig lite om judo, eftersom Fredde, Zacki och Mimmi i ”Bakom masken” skulle lära sig ett judogrepp.
Vilken spännande miljö, tänkte jag! Och sen var fantasierna igång …

Sagt om boken:
”Såå spännande!!”, bokfreak.se

”Det är härligt att ha kompisar men vänskap är inte alltid så enkelt; ibland blir man sviken och ibland sviker man själv. … nyanserade skildringar … lättförståeligt … mycket spännande … – man vill absolut läsa vidare.”
BTJ-häftet 2009:08

Köp boken
I nätbokhandeln finns den alltid inne. Några länkar hittar du här:

Adlibris
Bokia
Bokus