Barnkolonin

Det gamla huset ligger vackert vid en sjö som är omgiven av bokskog. Det byggdes en gång i tiden som barnkoloni, men det var länge sedan. Hit flyttar 14-årige Joel med sin stora familj. Hans föräldrar ska förverkliga sin dröm om att driva ett vandrarhem. Vandrarhemmet Frid & Fröjd!
Men redan första dagen börjar det hända oförklarliga saker. Joel hör gråtljud som ingen annan hör, han ser ljusfläckar där inget ljus finns och möter en man som ingen annan verkar kunna se.
Är det något övernaturligt eller håller Joel på att bli galen?

Sagt om boken:

”Otäckt realistisk skräckroman. Kerstin Lundberg Hahn är imponerande bra på att bygga upp skrämseleffekter. Till slut hoppar man högt så fort en dörr öppnas.” (Lotta Olsson, DN 20/4 2013)

”Den suggestiva stämningen byggs upp långsamt och kittlande. Håret på armarna står rakt upp. Och berättelsen håller. Hela vägen!” (Barn & ungdomsboksbloggen, 28/4 2013)

”Scary deluxe!” (Bokfreak, 19/4 2013)

””Författaren balanserar vardagens handlingar mot den skrämmande känslan av att en stark magisk kraft är på väg att ta sig in och hota familjens väl och ve. Frid och fröjd lär det inte bli … Ungdomar som läst Kerstin Lundberg Hahns Skuggan i väggen (2012) lär inte bli besvikna.” (Christina Wedenmark, BTJ, mars 2013)