Falska ansikten

Kajsa och Johan åker till Spanien för att fira Johans 12-årsdag. Precis när de besöker det lilla konstmuseet begås en fräck stöld – en Picassomålning försvinner spårlöst och ingen förstår hur det har gått till. Men Kajsa och Johan har sett någonting. De börjar spana på egen hand och är snart mitt i händelsernas centrum. Det finns flera misstänkta …

Falsk eller äkta? Den frågan gäller både målningar och människor. Vem ljuger? Vem talar sanning?

Provläs ett kapitel!


Visste du att …

i ”Falska ansikten” förekommer det reliker. En relik är ett föremål från en helig person som har dött. En sådan relik kan till och med vara en kroppsdel eller en hel kropp. Den mest spännande relik jag har sett finns i kyrkan San Geremia i Venedig. Där ligger hela Sankta Lucias kropp. Jo, det är faktiskt sant!

Sagt om boken:
”Illegala invandrare, pubertetsproblematik, konsthistoria och till och med en pensionär med rollator i en välskriven, spännande whodunit-historia”, DN 2006-11-07

”Fyllig och levande genom iakttagelser av den spanska miljön.” BTJ-häftet 0615

Köp boken
I nätbokhandeln finns den alltid inne. Några länkar hittar du här:

Adlibris
Bokia
Bokus