Det glömda guldet

Den övergivna gruvan håller på att byggas om. Tillträde strängt förbjudet! Men Kajsa och hennes sysslingar Anton och Linn hittar en väg in. Finns det någon sanning i den gamla berättelsen om guldet som ingen hittade?

Medan de söker efter svaret på den frågan börjar det hända mystiska saker. En av de halvtama älgarna som brukar besöka gården försvinner, och Kajsa vaknar två nätter i rad av ljud som kanske är skottlossning. Deras gamle granne vet det mesta om både gruva och älgar, men vågar de lita på honom? Jakten på guld förvandlas från rolig lek till blodigt allvar.

Provläs ett kapitel!


Visste du att …

gruvan som har inspirerat mig till det här äventyret ligger i Västerbotten, närmare bestämt i byn Varuträsk, utanför Skellefteå. Åker man dit tycker jag man ska passa på att besöka gruvan!

Sagt om boken:
”En bok som jag med lätthet kan föreställa mig som sommarlovsföljetong i radio … mycket spännande”, BTJ-häftet 0418

”Riktigt spännande äventyrsbok med rejäla samtidsmarkörer. Tack vare att Kerstin Lundberg Hahn också väljer att gestalta intressanta, lite ovanliga människor och ovanliga miljöer bjuder hon samtidigt på det lilla extra.” Norrbottens-Kuriren 2005-02-28