Vitas hemlighet

Vita Olsson bor med sin mamma i ett vitt hus med knottriga väggar. I bottenplanet ligger Pizzeria Amore. Doften av pizza får henne att längta till Italien där pappa bor – pappa som gift om sig med Angelina som bär Vitas lillebror i magen. Åh, vad Vita längtar efter sin lillebror!

Men det är något konstigt som händer i huset. Vita är säker på att hon ser glödande ögon i det mörka trapphuset. En natt hör hon någon yla nerifrån pizzerian. Och snart är det fullmåne. Tänk om det är en varulv …

PS! När Vitas mamma säger att det inte finns något att vara rädd för – tro henne inte. Det är bara det att de verkligt skrämmande sakerna är på riktigt! En perfekt högläsningsbok med pirrig spänning och allvar, men också mycket värme och hopp.

Visste du att …
Amore, som pizzerian i Vitas hus heter, betyder kärlek på italienska. Det vet Vita för hon kan italienska jättebra. Hennes eget namn, Vita, betyder förresten Liv.
Vita, som funderar på hemligheter, kanske några av livets hemligheter?

Sagt om boken:
”Här finns ett väl uppbyggt spänningsmoment, men framför allt är det ett intressant och inkännande porträtt av en flicka som tänker och känner så att många barn kan förstå och identifiera sig med henne. De svart-vita illustrationerna av Maria Nilsson Thore är mjuka och följsamma både när det gäller att skildra Vitas personlighet och de rädslor hon upplever när hon upptäcker att det finns något oroväckande i hennes omedelbara närhet. En samtidsrealistisk berättelse där både personer och miljö skildras med stor omsorg.” Helene Ehriander, BTJ, 21-2010

Se ett klipp från Youtube om boken. Klicka här!

”Boken är så bra att vi mäter varandra med blicken om kvällarna för att tyst avgöra vem som ska få äran att läsa med pojken. Kerstin Lundberg Hahn har känsla för vad som bör berättas och vad barnen kan fundera över på egen hand.” bokgalleriet. blogspot.com, 2010-10-25

”Väldigt aktuell. Det handlar om något läskigt, varulvsaktigt kan man tycka. Det är en bok om hopp, och om att tro på något väldigt mycket. Jag gillar hur Kerstin Lundberg Hahn har lyckats väva in detta allvarliga i det mysiga som också tar stor plats. Jag hoppas att många kommer att läsa den här boken och gilla den lika mycket som jag gör.”
”Vitas hemlighet är helt enkelt en riktig karamell.”
Malin Skals & Sara Hilmersson,
barnboksprat.se, 2010-10-18Bokunge.se, 2010-12-15

”En jättebra högläsningsbok (…) spännande, allvarligt, hoppfullt.”

Köp boken:
I nätbokhandeln finns den alltid inne. Några länkar hittar du här:
Adlibris
Bokia
Bokus