Fågeltjuvarna

Ute på skäret finns ett gammalt örnbo. Det har stått tomt i många år, men när Kajsa prövar sin nya kikare upptäcker hon att ett par havsörnar har slagit sig ner där, och de har en alldeles nykläckt, dunig unge. Men varför cirklar den där vita motorbåten omkring så mycket i närheten?
Riktigt orolig blir Kajsa när hon får ett baklängesbrev av sin bästis Johan som ligger på sjukhuset. I brevet står det:
ADDYKS ANRANRÖ. TED SNNIF RAVUJT. ALLOK NETÅBROTOM

Provläs ett kapitel!


Visste du att …

när boken kom ut första gången, 2000, hette den ”Kajsa och fågeltjuvarna”. När andra upplagan trycktes, 2003, fick den heta kort och gott ”Fågeltjuvarna”. Vid det laget hade två böcker till om Kajsa kommit ut och titeln kortades ner för att vara mer i stil med de andra.

Sagt om boken:

”Rafflande … roligt … och mycket dråpligt”, Borås tidning, 2000-10-04

”Fågeltjuvarna förmår enligt ett klassiskt recept förena en spännande intrig med ett rappt och drivet berättande”, Aftonbladet 2000-12-09

”Pang på rödbetan, inget krångel, här är det thriller från första stund”, DN, 2001-04-09